r
Nosalty Logó

Egyszerű Rigó Jancsi-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Egyszerű Rigó Jancsi-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 5812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    406.8 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3818.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3022 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 5812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztalapokhoz

  1. Két lehetőségünk van: vagy egyben megsütjük a tortalapot, és ha kihűlt, kettévágjuk, vagy két külön tortalapot sütünk, ebben az esetben a hozzávalókat felezni kell!
  2. A puha vajat habosra keverünk az átszitált porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan lekeverjük benne.
  3. Ezután a lisztet a kakaóporral együtt hozzászitáljuk, hozzáadjuk a tört kakaóbabot (vagy ha két külön lapot sütünk, akkor a tetejére szórjuk), majd simára keverjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 175 fokon 10-12 percig sütjük (ha egyben sütjük a tortalapokat, akkor több idő kell neki), amíg a közepe teljesen meg nem szilárdul, és a széle pirulni nem kezd.

A krémhez

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A lényeg, hogy még folyós legyen, de már ne legyen forró.
  3. Közben 50 ml tejszínt felmelegítünk, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne.
  4. Közben a maradék hideg tejszínt habbá verjük, majd hozzácsorgatjuk a csokoládét, végül pedig a zselatinos tejszínt, és simára keverjük.

A tetejére

  1. Az egyik tortalapot a forma aljára tesszük, rákenjük a csokoládés krémet, amiből két evőkanállal félreteszünk.
  2. Erre jön a másik tortalap, majd a maradék krémmel vékonyan megkenjük a tetejét.
  3. Tálalás előtt kakaóporral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 387
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 43300
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oké, nem teljesen a klasszikus receptet követi, de mégis felismerhető benne az eredeti Rigó Jancsi sütemény. Elég masszív csokidózis, az viszont tuti!

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek