r
Nosalty Logó

Diós szelet tejszínhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Diós szelet tejszínhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 6322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    503 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    191 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4314.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2936 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 6322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 2 ek cukorral kemény habot verünk, a sárgákat fél csomag sütőporral, 2 ek cukorral habosra verjük.
  2. Óvatosan összekeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (nagy tepsi) simítjuk, és kb. 10-15 perc alatt szépre sütjük, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingot 4 ek cukorral 3 dl tejjel megfőzzük, hűtjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk, hozzákeverjük a 30 dkg darált diót (egy kevés diót tegyünk félre, amivel a tetejét megszórjuk).
  3. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

Hab

  1. A habtejszínt 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen elkenjük a krémen.
  2. Egy kis maradék darált dióval megszórjuk a tetejét, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 16288
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Ajánló

Elsősorban ünnepi alkalmakra készítem. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt szilveszterre sütöttem, nagyon szeretem a tejszínhabos sütiket, volt sok darált dióm, és így összeállt ez a habos diós. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek