Kókuszvíz

Kókuszvíz

Leírás

A kókuszpálma Ázsiából származó fa, melynek termése a kókuszdió. A dió ovális, nagyon kemény, barna héjú, a benne található tömör, fehér húsos rész a kókuszdió belsejében található folyadék megszilárdulásával keletkezik. Emiatt kókuszvizet nagyobb mennyiségben a még zöld, „éretlen” dióban találhatunk. Rendkívül egészséges, erősen lúgosító, sejtregeneráló hatású, magas az ásványi anyag-tartalma. Felhasználhatjuk frissítő italokhoz, süteményekhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kókuszvíz

fehérjetartalom

0.72 g

zsírtartalom

0.186 g

szénhidráttartalom

3.71 g

víztartalom

94.99 g

gramm kókuszvíz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

105 mg

Magnézium

25 mg

Kalcium

24 mg

Foszfor

20 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.032 g

C vitamin

2.4 mg

Kolin

1.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.08 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.72 g

Zsír

telített zsírsav

0.176 g

egyszeresen telített zsírsav

0.008 g

többszörösen telített zsírsav

0.002 g

ásványi anyagok

Kalcium

24 mg

Vas

0.29 mg

Magnézium

25 mg

Foszfor

20 mg

Nátrium

105 mg

Cink

0.1 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.142 mg

Szelén

1 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

2.61 g

víz

94.99 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.03 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.057 mg

Niacin - B3 vitamin

0.08 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.043 mg

Folát

3 µg

Kolin

1.1 mg

C vitamin

2.4 mg

B6 vitamin

0.032 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!