5 maradékmentő ötlet, ha túl sok csirkét sütöttél

Mi az, amit a legtöbben kerestek a Nosalty oldalán? Hát persze, hogy a sültcsirke-receptek! De mi van akkor, ha túl sok készül belőle? Mutatjuk a felhasználási ötleteket!

Pikáns csirke egészben sütve - receptért kattints ide!

A sült csirke maradékához először is kell egy csodálatos sült csirke. Ez, a fenti a képen látható fantasztikus fűszeres, tepsis változat egészben sült. Lehet, hogy neked "csak" sült csirkecomb vagy csirkemell lesz a kezed ügyében, de ez sem baj, mert természetesen ezeket is fel lehet dolgozni, sőt, a rápirult bőrét sem kell a kukába dobni, mindjárt meglátod, milyen jó nasit készíthetsz belőle!

A hortobágyi palacsinta receptjéért kattints ide!

Hortobágyi palacsinta

Hadd kezdjem egy személyes kedvenccel a sort: ez a hortobágyi húsos palacsinta. Számtalan alkalommal történt már olyan, hogy megmaradt egy kis adag pirított vagy paprikás csirke, amit nem szívesen tettem volna a mélyhűtőbe. Ha már eleve szaftos a hús, akkor nem is kell túl sok hozzá, hogy palacsintába kerüljön. A sima sült csirke alá viszont érdemes egy jó adag párolt vöröshagymát készíteni, erre kerülhet egy kis összevágott paprika és paradicsom, ezeket a végén összeturmixoljuk. Olyan sűrűre szoktam készíteni, hogy ne kelljen már semmivel tovább sűríteni. Ez lesz a szósz. Tojás, tej és liszt mindig van otthon, innentől gyors egyszerűséggel készül a palacsinta. Lehetőleg jó sok, hogy maradjon még, ha a hortobágyi után belénk fér még egy kevés házi baracklekváros pali is. Így két legyet ütünk egy csapásra!

A hortobágyi palacsinta receptjéért kattints ide!

Nosalty-tipp:

A csirke bőrét szépen húzd le, vágd kisebb, harapható darabokra, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és zutty, be grillező fokozaton a sütőbe. Az esti filmnézéshez nagyszerű lesz rágcsának!

A brokkolis-csirkés casserole receptjéért kattints ide!

Casserole és quiche

Sokféle maradék ételből lehet casserolét és quiche-t készíteni. A sült csirke erre az egyik legalkalmasabb fogás. Apró kockákra kell vágni, tejszínnel, tojással és pár éppen a kamránkban vagy a hűtőnkben várakozó zöldséggel elkeverni, és egy tálba vagy a már elősütött tésztára tölteni, aztán be a sütőbe sülni. Így lesz kétszer sült csirkénk. Ez a második sütés és a friss alapanyagokkal való keverés teljesen felújítja majd, és új értelmet ad neki.

A casserole receptért kattints ide!

Nosalty-tipp:

A sült csirke szárnyait se kell kidobnod. Kend be jó vastagon barbecue szósszal, és tedd 5-10 percre a sütőbe grillezni. Teljesen felfrissíti és újból fogyaszthatóvá teszi a kissé kiszáradt húst.

Még több csirkehusimentő ötlet

Sok lehetőség akad még a maradék csirke alkalmazására. Rászórhatjuk pizzára, focacciára, belesüthetjük melegszendvicsbe, quesadillába, zöld salátalevelek közé forgathatjuk, és gyrosfűszerrel megpirítva, egy kis szósz kíséretében pitába tölthetjük. Ha nem túl száraz, akkor még tésztaszószba, rizses húsba, sőt, zöldséglevesbe is beleforralhatjuk pár perc alatt.

Te hogyan használod fel a megmarad csirkehúst? Írd meg nekünk!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk