r
Nosalty Logó

Zöldséges rizzsel töltött vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nikóka
Zöldséges rizzsel töltött vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Összesen 3185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Összesen 170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4339.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3859 micro
Összesen 3185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Elkészítés

Vagdalthoz

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk a darált hússal.
  3. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Zöldséges töltelékhez

  1. A rizst egy pici olajon kissé megpirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk, és teszünk hozzá ételízesítőt. Felöntjük 2 dl vízzel, és megfőzzük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd ha a levét elfőtte, akkor hozzáadjuk a kukoricát és a borsót is. Kissé még pároljuk, és lezárjuk. Ha kihűlt, összekeverjük a rizzsel.
  4. A darált husis keveréket kiterítjük egy fóliára, majd ráhalmozzuk a közepére a zöldséges rizst. A fólia segítségével henger alakúra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fordítjuk.
  5. A megmaradt olajjal megkenjük, öntünk alá egy pici vizet, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15×35
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2626
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges rizzsel töltött vagdalt
Nikóka 172 recept

Még régen olvastam egy újságban ezt a receptet, akkor elkészítettem, és most húsvét második ünnepére készítettem el megint, mert hidegen-melegen egyaránt finom. Meg már előző este bekevertem és tepsibe raktam, így másnap már csak sütni kellett. Mellé pedig csak salátát készítettem.

Hozzávalók

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!