r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-sajtos-baconos rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldfűszeres-sajtos-baconos rántotta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2811.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    442 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott bacont kevés olajon sütni kezdjük serpenyőben.
  2. Míg sül a bacon, a 4 tojást összekeverjük a hűtött főzőtejszínnel és a két zöldfűszerrel. Egy homogén, lágy masszát kell kapnunk, plusz benne a zöldségek.
  3. A masszát óvatosan ráöntjük a már szépen megsült baconre. Magasabb fokozatra kapcsolunk, és óvatos kevergetéssel, közepesen keményre süssük.
  4. Tálaláskor a szeletelt mozzarellánk felét az adott tányérra tesszük, majd szépen ráborítjuk a sajtra a kész rántottát, ezután a másik fele mozzarellát a tetejére rászórjuk.
  5. Megvárjuk, míg a sajt megolvad, majd a tetejére néhány feldarabolt zellert és petrezselymet teszünk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1018
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Ajánló

Vegyünk egy kicsiny tálat a sütés megkezdése előtt, tegyünk bele minimális olajat, majd szalvétával itassuk fel, az olajos papírt evőpálcikával (vagy bármilyen csipesszel, amivel meg tudod fogni), megfogjuk, és ezzel kenjük ki a serpenyőt, illetve a végén ezzel ki is tudjuk takarítani a serpenyőnkből a maradékot.  Én nem igazán használok sót, ezért lehet, hogy valakinek nem lesz elég a bacon íze, ezért a 4. lépésnél, mikor a sajtra ráfektetjük a rántottánkat, akkor sózzuk meg ízlés szerint, utána mehet minden a terv szerint!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy rántottánál minél több a hozzávaló, annál könnyebb elrontani a tojás egyediségét. Olyan rántottát akartam reggelizni, ami személyes ízlésemnek megfelel, ahol a ízek kiegészítik egymást, de a mérték nem befolyásolja az étel minőségét. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így tedd el a retket, hogy egész évben csinos pink...

Bizony, olyan sokoldalú a hónapos retek, hogy még savanyítani is lehet! A zöldséget az íze mellett jellegzetes rózsaszín színéért kedveljük, ami az ecet hatására élénkebben tűnik elő, mint valaha. A savanyúság így semmiben sem hagy minket cserben, hiszen roppanós zamata és friss megjelenése tökéletes kombináció, amivel bármilyen csalamádét legyőzhet.

Kristyán Fanni

4 lépés a kerti műanyag szék kifehérítéséhez

Az egyre inkább nyárias időjárás lassan kötelezővé teszi, hogy kikerüljenek a kerti kellékek a kertbe. Úgy, mint az ikonikus műanyag szék, ami a teraszra téve tökéletes pihenőhelyet jelent a D-vitamin begyűjtésére. Ha már nem mai darab, akkor sem kell kiselejtezni, mutatjuk lépésről-lépésre Otthon Tippünkben, hogyan tudod kifehéríteni!

Balogh Lilla

További cikkek

6 pékség, ahova a kovászos kenyérért messziről visszajárnak a vendégek

Manapság nem akkora szenzáció a kovászos kenyér, viszont az (igazi) pékek a nagybetűs kovászos pékárukat ma már inkább vadkovászosnak nevezik. Ennek oka, hogy a nagyüzemi termelők is meglovagolták a kovászdivatot, és csak úgy ontják a kovászosnak nevezett termékeket, amelyek sokkal inkább élesztősek, és ami nagyobb baj, gyorskelesztettek, és csak egy kis minimális kovász lapul meg bennük mutatóban. A kategória elnevezésének szankcionálása már úton van a hírek szerint, addig is nyissuk jól ki a szemünket, hogy valódi kovászossal van-e dolgunk.