Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti recept

Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti
Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pörkölt, az mindig finom pörkölt marad. Elronthatatlan. Bár néha unalmas. Föl akartam dobni, és emlékeztem, hogy egyik barátnőmnél láttam valami ilyesmi ételt, és saját kútfőből, a fantáziámra bízva a dolgot, ha úgy tetszik, leutánoztam. Az eredmény egy gazdagon variálható kellemes kis étel lett.

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g sertéscomb
  • 300 g zöldborsó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só, bors, majoranna, petrezselyemzöld, babérlevél
  • pirospaprika

ajánlat

Elég gazdagon variálható étel. Friss cukorborsó helyett fagyasztottból vagy akár finomfőzelék mixből is készülhet. Ha a levét teljesen elfőzzük, akkor a rizst belekeverve, egy gazdag rizses húst kapunk. 

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsós tokány, zöldborsós sertéscomb, zöldséges sertésragu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük.
  2. A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagyságúakra.
  3. Amikor a hagyma kész, akkor a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával együtt még a tűzről levéve kétszer-háromszor átkavarjuk.
  4. Belerakjuk a felcsíkozott húst, majd ezzel is kettőt hármat kavarunk rajta. Annyi langyos vagy meleg vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Befűszerezzük a majorannával, petrezselyemzölddel.
  5. Ha a hús megpuhult, akkor hozzáöntjük a zöldborsót, és készre főzzük. Ha a zöldborsó is megfőtt, akkor a tokány tálalható. Önmagában is finom, tartalmas étel, de tésztával, rizzsel kínálva is lehet fogyasztani.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 137
össznézettség: 78 662
elküldve: 15
receptkönyvben: 307
elkészítve: 52/53
Facebookon megjelent: -

szakács

rekamer

Mióta szakács: 2013.05.11.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nimród
Nimród h, 2014-01-20 17:38

Szia!
2 kérdésem lenne. Az egyik, hogy a hozzávalóknál szerepel a babérlevél, de az elkészítésben nem.Azt mikor teszed bele?
A másik, hogy mivel nem vagyok rutinos szakács, és hadilábon állok a fűszerezéssel, ezért kb mennyi fűszert raksz bele.Tudom, ízlés szerint, de mégis valami amin elindulhatok :-)
Köszönöm
Nimród