r
Nosalty Logó

Zöldborsós-füstölt sajtos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsós-füstölt sajtos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4604.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1874 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10862 micro
Összesen 3201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A darált húst olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A zöldborsót megpároljuk, ha mélyhűtött.
  4. A burgonyát meghámozzuk, belekarikázzuk a tepsibe, megsózzuk. Erre rakjuk a lepirított darált húst,amire rádobáljuk a felkockázott sajtot, a zöldborsót, majd a többi burgonyát a tetejére.
  5. A lisztből és a tejből világos rántást készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet ráöntjük a rakott krumplinkra.
  6. Sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5761
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a rakott krumplit, de néha kell a változatosság is.... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek