Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék sült virslivel

Zöldborsófőzelék sült virslivel
Zöldborsófőzelék sült virslivel
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült virslivel a borsófőzelék is jobban csúszik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az olajat egy edényben felhevítjük, és hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a felaprított petrezselymet. Nagyjából 10-15 percig pároljuk, majd ha elfőtt róla minden víz, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a lisztet.
  2. Felöntjük a tejjel (ez elején érdemes kevesebbet hozzáadni, hogy a sűrűségét a végén be tudjuk majd állítani), és visszatesszük a tűzre. Ízlés szerint sózzuk, és édesítjük cukorral, majd ha már besűrűsödött és a borsó is megpuhult, akkor hozzákeverjük a mascarponét is, hogy még krémesebb és gazdagabb legyen.
  3. A virslit spirál alakban körbevágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 4 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsófőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

589
vaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
zöldborsó 500 g
finomliszt 2 ek
tej 3 dl
mascarpone 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
cukor 2 tk
juhbeles virsli 400 g