r
Nosalty Logó

Zabkása gyümölcsökkel rétegezve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Zabkása gyümölcsökkel rétegezve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Összesen 390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Összesen 2334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2849.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1154 micro
  • β-crypt
    394 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 2334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Elkészítés

a zabkásához

  1. Forraljuk fel a mandulatejet, majd folyamatosan kevergetve öntsük bele a zabot.
  2. Takarék lángon, lefedve főzzük puhára, kb. 20-25 perc. Néha keverjük meg, hogy ne ragadjon le.
  3. Amikor megfőtt, keverjük hozzá a cukrot meg a vaníliát.

a gyümölcsös réteghez

  1. Öntsük a vizet egy kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat. Közepes lángon kevergessük addig, míg a cukor elolvad.
  2. Öntsük bele a narancslét. Rakjuk bele a megmosott, kimagozott, szeletekre vágott szilvát. Alacsony lángon főzzük kb. 10-15 percig, ez attól függ, mennyire érett a gyümölcs.
  3. Amikor megpuhult a szilva, szedjük ki szűrőkanállal, tegyük félre.
  4. A keményítőt keverjük el a 60 ml vízzel, öntsük a lábasba. Habverővel keverjük simára, és főzzük egy percig, vagy amíg besűrűsödik.
  5. Vegyük le a tűzről, rakjuk vissza a szilvát. Az őszibarackot vágjuk apró kockákra, keverjük hozzá. A cseresznyével találáskor díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3355
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 18.

Receptkategóriák

Nálunk a boltokban kapható zabpehely meg zab, ami fel van darabolva, hogy hamarabb megfőjön. A zabpehely sajnos nem gluténmentes, így most már csak ez az ún. steel cut oats jöhet nálunk számításba. Viszont amiért kevésbé van feldolgozva, mint a pehelyváltozat, ezért egyre többen fogyasztják.

Hozzávalók

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek