Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velővel töltött cannelloni

Velővel töltött cannelloni
Velővel töltött cannelloni
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.

hozzávalók / 4 adag

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

ajánlat

A gomba feltét mellett különböző csírákkal is fogyaszthatjuk/díszíthetjük!

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tészta, velős cannelloni
Szólj hozzá!

elkészítés

Velős töltelék

  1. Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, majd olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk.
  3. Körülbelül 15-20 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot.

Besamel mártás

  1. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
  2. Felöntjük tejjel, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.

Gomba feltét

  1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a tetszőlegesen kiválasztott gombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk, és miután levettük a tűzről, hozzáadunk egy kevés felaprított petrezselymet.

Cannelloni

  1. A cannellonit 5 percig előfőzzük.
  2. A velő-tölteléket habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a tésztákat.
  3. Kivajazott tepsibe fektetjük a töltött tésztát, majd a tetejére öntjük a besamel mártást.
  4. Pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha kész, megszórjuk a pirított gombával.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 463
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Hannibal Lecter

Mióta szakács: 2014.05.09.
5 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Wed, 2014-10-15 15:29

Na akkor 1: nagyon gusztán sikerült tálalnod 2: imádom a velőt (nem is 60KG vagyok) 3: nagyon jó a recept, van itthon 3 dobozzal, de még nem mertem nekiállni. 4: Ha előfőzöd a cannelloni-t, nem esik nagyon össze? 5: canelloni, canneloni, cannelloni, vajon hogy kell ejteni, mert az utolsó, ami helyes nehezen kiejthető. Ezt nem feltétlenül tőled kérdezem.

739
sertésvelő 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
olívaolaj 4 ek
cannelloni 18 db
tej 2 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
gomba 5 dkg
petrezselyem 3 ek
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint