r
Nosalty Logó

Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pacal

Abalé fűszerei

Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pacal

Abalé fűszerei

Összesen 3582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pacal

Abalé fűszerei

Összesen 82 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    356.6 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    24419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10387.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1751 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    4410 mg
  • Nátrium
    3206 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    3707 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    3975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    3345 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2355 micro
Összesen 3582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Pacal

Abalé fűszerei

Elkészítés

Pacal

  1. A pacalt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd forró vízben 15 percig előfőzzük. A levét leöntjük, leöblítjük langyos vízzel, és bő hideg vízben kb. 2 órán át főzzük.
  2. A főzőlébe tesszük a babérlevelet, a fokhagymát, a vöröshagymát és a szemes borsot.
  3. Amikor megfőtt, leszűrjük és lehűtjük, majd guszta, vékony csíkokra vágjuk. A bográcsban a zsíron megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
  4. A tűzről félre húzva elkeverjük a pirospaprikával, és a pacal csíkokat is belekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
  5. Ízesítjük sóval, borssal ételízesítővel, őrölt köménnyel, csípős paprikával, valamint 5-6 gerezd zúzott fokhagymával.
  6. Közepes erős tűzön kb. 1-1,5 órán át főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk. Egy dologra mindig oda kell figyelni, akár lakásban, akár bográcsban készül a pacal, gyakori kevergetést igényel, mert nagyon könnyen odakap!
  7. Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítjuk. Amikor a pacal elkészül, hozzáadjuk a velőt, és jól összeforraljuk, ilyenkor már elegendő 15-20 perc. Akkor jó, ha kicsit csípős. Sós főtt burgonyával és ropogós kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 26573
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Velős pacal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A pacal mindig is megosztotta az embereket! Kétféle ember van, aki szereti és aki utálja! Anyukám receptje, általában bográcsban készül.

Hozzávalók

Pacal

Abalé fűszerei

Címlapról ajánljuk

További cikkek