Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újházi tyúkleves

Újházi tyúkleves
Újházi tyúkleves
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogyha nagyon finom egytálételt szeretnél készíteni és elbűvölni a családot, akkor ezt a levest kell megfőznöd. Szerintem ez a levesek királya....

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szereti a leveseket, hiszen ez a levesek királya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk.
  2. Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk).
  3. A leveszöldségeket hozzáadjuk, és takarék lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tyúk puha nem lesz.
  4. Egy kisebb edénybe tesszük a felszeletelt gombát, spárgát, és a zöldborsóval együtt 1-2 merőkanál húslevet szűrünk rá, és fedő alatt megpároljuk.
  5. A megfőtt tyúkot kiemeljük a levesből, a nagyobb csontokat és a bőrét eltávolítjuk, forró levest merünk rá, és melegen tartjuk.
  6. A levesben főtt zöldségeket deszkára emeljük, vékony hasábokra vágjuk, a külön lábasban párolt zöldségekhez adjuk. (A kelkáposztát, hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot kidobjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt.)
  7. Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet.
  8. Egy mély levesestálat forró vízzel kiöblítünk, azaz előmelegítjük, beletesszük a húsdarabokat, a tésztát, a zöldségeket, és rámerjük a forró húslevest. A petrezselymet finomra vágjuk, a leves tetejére hintjük, és azonnal tálaljuk.
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 25 795
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Manci Szabó

Mióta szakács: 2014.11.22.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tyúkhúsleves, húsleves gazdagon

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyulak
gyulak Thu, 2017-02-02 18:30

Újházy nevét eredetileg y-nal írják. Nem igazán ez az eredeti recept, mert az eredetileg kakasból készül, és galambot is szoktak hozzáadni, hiányzik belőle a kakas taréj, és a kakashere is. Azonkívül kisebb darabokra kell vágni a kakast. Ha már Újházy tyúkhúslevesnek nevezi, legalább az eredeti receptet töltse fel ide.

handog
handog Tue, 2015-12-08 17:47

Köszönöm Mancikám, de már régen tagotok vagyok: Katalin Handó.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2015-10-27 17:05

A receptet még a szerkesztők átnézik, holnap késő délelőtt fog kikerülni az oldalra.
Szép napot!
Kata

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2015-10-25 22:04

Kedves Manci Szabó!
A hozzávalók közül hiányzik a víz mennyisége. A receptszerkesztők e-mailben értesítik ilyenkor a szakácsot, hogy pótolja a mennyiséget. Ha ez megvan, akkor 1-2 napon belül aktiválják is a receptet.
Üdv:
Kata

347
tyúk 1.5 kg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kelkáposzta 100 g
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
sáfrányos szeklice 2 csipet
0 ízlés szerint
csiperkegomba 10 dkg
fehér spárga 10 dkg
karfiol 10 dkg
zöldborsó 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
cérnametélt 50 g
víz 5 l