Túrós-pudingos tepsibe dobálós recept

Túrós-pudingos tepsibe dobálós
Túrós-pudingos tepsibe dobálós
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan kellett süti, és a lusta asszony rétesét választottam. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy nincs elég túróm, így okoskodnom kellett, pudinggal helyettesítettem :-) nagyon finom lett!!

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lusta asszony rétese, pudingos túrós, túrós bedobálós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy edényben, melyek a sütőpor, a liszt, az egyik vaníliás cukor, a porcukorból 200 g és a só.
  2. A tepsit a vaj felével kikenjük, majd beleszórjuk a lisztes keverék egyik felét.
  3. Utána a tojásokat felverjük egy másik edényben, majd felöntjük fél liter (500 g) tejjel. A maradék 50 g cukrot hozzáadjuk.
  4. A túrót elkeverjük a 250 g tejjel elkészült fél zacskó pudingporral, melyhez egy zacskó vaníliás cukrot adtunk. A túrós keverékhez adjuk hozzá a citrom héját is. Ezután ezt a keveréket a lisztes rétegen elegyengetjük, majd rászórjuk a maradék lisztet.
  5. A tojásos egyveleggel leöntjük az egészet, és a maradék (mikrózott, folyósabb állagú) vajjal körbelocsoljuk. A tésztát hagyjuk pihenni 15-20 percet.
  6. Előmelegített sütőben sütjük készre, 160 °C-on, kb. 45 perc alatt. Az utolsó 10-15 percben légkeverésesre kapcsoljuk a sütőt (ha van ilyen funkció).
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 833
elküldve: 4
receptkönyvben: 168
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-06-21 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

natkanatka
natkanatka v, 2014-11-02 12:16

Szia!
Nagyon megtetszett a recept, épp tervezem elkészíteni! Vajon mekkora méretű tepsiben lesz tökéletes? Gondolom alul-felül kezdjük a sütést :) Előre is köszi a választ!

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi v, 2014-11-02 12:47

Ja, és alul-felül kezdjük a sütést.. mondjuk :-) ebben még nincs olyan nagy tapasztalatom, én mindig nézegetem és, ha úgy gondolom, hogy sok levet eresztett, akkor teszem légkeverésesre, hogy elpárologjon könnyebben :-)

336