r
Nosalty Logó

Túrós-mákos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vica Konyha
Túrós-mákos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 672 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4943.1 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.8 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Túrótöltelék elkészítése: a túrót, kristálycukrot, búzadarát, vaníliáscukrot, mazsolát összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. Mák töltelék elkészítése: a mákot a cukorral összekeverjük beleöntjük a citromlevet, és jól összedolgozzuk, akkor jó az állaga, ha nedves, de pergethetős. (Ha kevés a citromlé, pici tejet tehetünk hozzá.)
  3. Egy nyújtó deszkára kiveszünka csomagból 3 lapot, 1 réteget megkenünkolajjal, vékonyan beszórjuk mákkal, ráhelyezzük a 2. lapot, azt is megkenjük, megszórjuk, majd a 3. lap következik. Ezt is megkenjük olajjal, egyik szélére 4-5 cm-es csíkban felkenjük a túrókrém felét, a többi felületet megszórjuk vékonyan mákkal, és feltekerjük.
  4. Még egy túróst készítünk, majd a maradék lapokból a maradék mákkal mákos rétest készítünik. Természetesen itt is megkenjük egyenként a lapokat, és megszórjuk mákkal is. Majd a végén a maradék mákból készítünk egy 4-5 cm-es csíkot, és ezt is felgöngyöljük.
  5. Végül mind a 3 szál rétes tetejét megkenjük olajjal.Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12879
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-mákos rétes
Vica Konyha 19 recept

A lapok közzé szórt mák nem engedi a lapokat összetapadni, a házilag nyújtott réteshez hasonlóan leveles, pergős lesz a tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek