r
Nosalty Logó

Túró rudi torta 4. - gyümölcsös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Túró rudi torta 4. - gyümölcsös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 1175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 4699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.8 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8087.2 g
  • Cink
    1053 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    831 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    44 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 4699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. 4 tojásból piskótát sütünk: egy tálba a lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukrozatlan kakaóporral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval és a 4 ek cukorral habnak felverjük, majd ehhez egyesével adagoljuk a tojássárgájákat, majd kanalanként a sütőporos-kakaós lisztet.
  2. Kivajazunk, -lisztezünk egy kapcsos tortaformát, ebben a piskótát előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).
  3. A kihűlt tortát vékonyan megkenjük lekvárral (ami harmonizál a gyümölccsel, pl. málnához málnalekvár, vagy erdei gyümölcslekvár), erre rátesszük a friss gyümölcsöt.
  4. Ezt követően elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citromhéjjal és a cukorral. A habtejszínt felverjük a zselatinnal, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
  5. A túrókrémet egyenletesen a gyümölccsel bevont tortára kenjük, majd a tortát 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük, hogy a túrókrém megdermedjen.
  6. Ezt követően elkészítjük a csokimázat: A csokit nagyobb darabokra törjük, lábosba szórjuk. Hozzáadjuk a kókuszkrémet/tejszínt, a vajat/kókuszzsírt, és alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg krémes masszát kapunk. A tűzhelyről levéve, hagyjuk kissé kihűlni, és még langyosan rákenjük a torta tetejére.
  7. Ismét szilárdulásig hűtőbe tesszük, és fogyasztásig itt tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17083
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 21.

Ajánló

Készíthető sütés nélkül is, ha a tortalap helyett 15 dkg csokis kekszet összetörünk, és 10 dkg olvasztott vajjal összekeverve, a tortalapba nyomkodjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túró rudi torta 4. - gyümölcsös
NovakAndi 48 recept

Ezt a tortát több tortarecept összeolvasztását követően készítettem el. Nagy sikert aratott!

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!