Trüffeltorta, fehéren-feketén recept

Kalória?
Trüffeltorta, fehéren-feketén
Trüffeltorta, fehéren-feketén
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"35 éves lettem én,
meglepetés-e sütemény,
egye - vigye. "
(Bocsánatot kérek, József Attila)

Nem elég, hogy öregszem, még fogyózom is. Úgy döntöttem, hogy ezen a napon megteszek (megeszek) mindent, amitől általában tiltva vagyok mostanság. "Ő", ha szabad így neveznem ezt a sütit, volt a hab a kávén, hogy stílszerű legyek.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Depressziós napokra.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

trüffel, fehér csokoládés trüffel szelet, étcsokoládés-krémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást és a cukrot alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódabikarbónával, a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.
  3. Megsütjük, két lapba vágjuk.
  4. A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszín két adagban, 3/2 dl arányban, a nagyobb adagban elkeverjük a fehér csokit, a másikban az étcsokit, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük.
  5. Ha már jó hidegek, kemény habot verünk belőlük.
  6. Az alsó lapot meglekvározzuk, megkenjük az étcsokis krémmel, rátesszük a másik lapot, meglekvározzuk, ráhalmozzuk a fehér csokis trüffelt, és bekenjük az oldalakat is.
  7. Fahéjjal megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 577
elküldve: 4
receptkönyben: 287
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

Hozzászólások (24)

saksa
saksa cs, 2012-09-13 20:40

Hetvegen sutöm ezt a tortåt måsodszor....nekem nagyon bejön, plåne a piskota ojan pihe puha...a pårom szulinapjåra lesz,imådni fogja :) Udv :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2012-08-29 14:37

Guszta a süti, jó a kép, klassz a story, köszönöm, ünneplős ősz és tél jön, tele évfordulókkal, torták garmadája áll sütés előtt, ez is!!.
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

doritol
doritol / doritol p, 2012-05-04 22:49

Egy kerdes! A piskota puha, omlos lesz? Mert sokfelet kiprobaltam mar, de sajnos a legtobb szaraz, forgacsos lett... :((

Katalin65
Katalin / Katalin65 sze, 2012-04-04 20:07

Kedves Pamelie!
Nekem nagyon soknak tűnik a csapott evőkanál szódapor, és az ízét sem szeretem:( Lehet sütőport is tenni bele, és ha igen, mennyit? Már megvettem a csokikat, hogy húsvétra elkészítsem a sütidet. Előre is köszi!

pamelie
pamelie / pamelie k, 2012-04-10 21:30

Kedves Katalin!
Elnézést kérek a késői jelentkezésért! Ha aktuális még a dolog, akkor szerintem egy egész sütőpor mehet bele, bár bevallom, úgy még nem készítettem.
Ha megcsinálod, kérlek számolj be a végeredményről:)
Üdv:
Gabi

Katalin65
Katalin / Katalin65 k, 2012-04-10 21:37

Kedves Gabi!
Megsütöttem, igaz más recept szerint a tésztát. Sima kakaós piskóta 5 tojásból...jó lett. Viszont a krémhez nem jó tejszínt választottam, az egy picikét ikrásra sikerült :( De sebaj, elfogyott, és mindenkinek nagyon ízlett. Mit tudják ezek, milyennek kell lennie? :) Megszokták hogy jókat sütök, és nekik ez is szuper volt :-D
Köszönöm!

Blanche745
Blanche745 h, 2012-01-16 22:47

Hétvégén szeretném megsütni édesanyám születésnapjára. A fehérfrémbe tehetek mascarpone-t? szerintem krémesebb lenne=9 ha igen akkor felverés előtt vagy utána(mint a sima piskótánák a tojáshabot)??

pamelie
pamelie / pamelie k, 2012-01-17 18:43

Kedves Blanche, egészen nyugodtan, én is meg szoktam turbózni vele, ha van otthon, de mindenképp felverés után tedd bele.
Gabi

kackac
kackac cs, 2011-08-25 09:53

Kedves pamelie! Nagyon ínycsiklandozónak tűnik a tortád! :) Csak a mázat nem értem. A képen sincs a fehércsokis krém fölött semmi (csak fahéj), és a leírásnál sem szólsz róla, hogy még rá kéne önteni az étcsokis-olajos masszát. Előre is köszi a választ!

pamelie
pamelie / pamelie k, 2012-01-17 18:46

Kedves kackac!

Igen, igazad, kicsit összekeveredtem. A recept szerint kell rá, de mikor ez a süti készült csak kakaóval szórtam meg, így a képen valóban nincs csokimáz. (- és ezért maradt ki a leírásból is...). tehát: a máz opcionális, ha van kedved tedd rá, de ha leszórod kakóaval (vagy fahéjjal, vagy reszelt csokival, pl.), úgy is tökéletes. :)

Gabi

pamelie
pamelie / pamelie szo, 2011-05-21 22:43

kedves tmea!
vagy 28 cm-es tortaformában, vagy 35*22-es tepsiben sütöm, mindkettőbe tökéletes ez a mennyiség.

Tmea
Tmea / Tmea szo, 2011-05-21 19:54

Mekkora tortaformára szólnak ezek a mennyiségek? Előre is köszi az infot! :-)

pamelie
pamelie / pamelie v, 2011-04-10 19:32

norci, örülök, hogy ízlett! ági, nem kell kettéválasztani a tojásokat, csak jó alaposan felhabosítani.

ági24
ági24 v, 2011-04-10 13:57

Szia! A tojásokat nem kell szétválasztani a tésztánál?

pamelie
pamelie / pamelie szo, 2011-04-02 13:42

norci, feltétlenül számolj be, hogy sikerült! remélem ízleni fog a szülinaposnak:)

norci79
Norci79 / norci79 szo, 2011-04-02 17:53

Nagyon finom lett.....Kicsit féltem a tortalaptól, általában sima piskótát sütök, de jól sikerült, könnyen ketté vágtam. A fehércsokis krém....huh.....valami fantasztikus! :-) Tejszínhabot vertem fel és azzal díszítettem meg csokiforgácsokat készítettem. Persze egészben nem érte meg a holnapot....de ez jót jelent. A tesóm 19 hónapos kislányának is nagyon ízlett! Köszi a receptet! :-) Jó hétvégét!

norci79
Norci79 / norci79 szo, 2011-04-02 09:59

Már elkezdtem elkészíteni....sül a tészta.... A húgom holnap lesz 25 éves, ez lesz a szülinapi tortája. :-)

pamelie
pamelie / pamelie k, 2011-03-29 10:20

Köszönöm szépen mindenkinek! éljenek a harmicötösök!:)
mislenbaba, én dettó, tavaly nyáron kezdtem neki, miután megszületett a lányom, de eddig nem sok eredménnyel. na de majd most! :)

Boribon
Boribon / Boribon k, 2011-03-29 03:40

Boldog szulinapot - es mi is egyidosek vagyunk:-)) Remelem, jolesett a suti. Gondolom, mivel nagyon jol hangzik. A fenykep meg halali!

tekovacs
tekovacs / tekovacs h, 2011-03-28 19:20

Hát ez az! Nekünk folyton fogyózni kell ... mikor ilyen csodás receptekkel bombáznak nap mint nap!:))) De "örömhormonokra" is szükség van, szokta mondani a torna tantónénink (calanetics) Úgy hogy én is megsütöm!
Ja, és boldog szülinapot!

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba h, 2011-03-28 12:42

És Az, vagy te?
Boldog szülinapot! Még egyidősek is vagyunk. Én is fogyózom. Már tavaly május óta :-D

Legfrissebb cikkek

Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
A stevia az energiamentes édesítőszerek közé tartozik, egyre népszerűbb idehaza is. Érdemes kipróbálni, sokféleképpen felhasználható.
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Hidegen és melegen is ugyan olyan finom, mi az? Hát, persze, hogy az egybe sült hús. Finomságokkal göngyölve még ízletesebb!
470