r
Nosalty Logó

Töltött paradicsom-paprika tükörtojással fedve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött paradicsom-paprika tükörtojással fedve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2609.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1876 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 2335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    786 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát apróra vágva vajon megpirítjuk.
  2. A rizst pároljuk.
  3. A hagymát és a bacon-t kockára vágjuk.
  4. A párolt gombát a párolt rizzsel és a hagymával, bacon-nel összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük (bátran, mert a paprika elviszi a fűszerek ízének egy részét!).
  5. A paradicsom-paprikának levágjuk a szár felőli tetejét, az ereit kivágjuk.
  6. Olajjal kikent tűzálló tálba, vagy tepsibe állítjuk és belemerjük a rizses tölteléket úgy, hogy egy fél centi maradjon szabadon a paprika széléből.
  7. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük a töltött paprikákat fél óráig.
  8. Amikor a paprika lágyulni kezd óvatosan egy-egy tojást ütünk a töltelék tetejére és addig sütjük így együtt, míg a tojás a kívánt keménységre sül.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6616
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 12.

Ajánló

Meleg előételnek, könnyű vacsorának ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paradicsom-paprika tükörtojással fedve
Harmathy Ildikó 313 recept

Egy barátomtól kaptam az ötletet, aki Bulgáriában járt egyetemre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!