Töltött lángos recept

1 adag
1442
kcal
Töltött lángos
Töltött lángos
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Világ életemben utáltam a lángost, mindig a tocsogó olajban sült valami jutott róla eszembe! Mikor összejöttem a párommal, mondta, hogy ő elvisz egy lángososhoz, mert ott nagyon finomat készítenek! Mondom, jó, de én nem szeretem...amint megérkeztünk, megcsapta az orromat az illat, no mondom próba szerencse...ott láttam először ilyen töltött lángos, és ki is próbáltam...nagyon finom volt
De drága lenne mindig lángososhoz járni, mikor én magam is megcsinálom, és büszkén állíthatom, hogy van olyan jó, mint amit a lángososnál ettem...és egynek az árából megvan a hozzávalója, csak el kell készíteni, és 4-5 ember simán jóllakik belőle! Mindenkinek ajánlom figyelmébe, aki szereti a lángost! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslivel töltött lángos, baconös-sajtos lágnostekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben a cukorral meglangyosítjuk az élesztőt, kb. addig, míg a cukor elolvad! Nem szabad felforralni!
  2. Az összes hozzávalót egy nagy tálban bedagasztjuk, és langyos helyen megkelesztjük. Legalább duplájára!
  3. Lisztezett gyúródeszkán kicsir összedolgozzuk, és egy vastag hengert formálunk belőle.
  4. Ebből a hengerből könnyebb adagolni. Veszünk egy marék tésztát, és a levegőben körbe-körbe forgatva, lángos alakot nyújtunk belőle. Ha sima lángost akarunk, akkor így süssük ki.
  5. Ha tölteni akarjuk, akkor vesszük a tölteléket (bacon, virsli, sajt, szalámi, stb.), és beletesszük a lángosba, majd ráhajtjuk a tésztát! A széleit összecsipkedjük, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék, és kisütjük!

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 798
elküldve: 2
receptkönyben: 333
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Renáta

Mióta szakács: 2011.06.23.
5 recept

Hozzászólások (16)

Kat
Katp, 2013-06-21 10:36

Kedves Szabó Antalné!

Ha jól belegondolunk, ilyen alapon egy csomó mindent nem lehetne megenni. Mindenki maga el tudja dönteni, hogy mi a jó neki. Ezért az Ön kommentjét teljesen fölöslegesnek tartom.
A lángos isteni finom, és egye mindenki akinek jól esik, olaj ide, vagy oda! Mellesleg, ha otthon készíti el, akkor cserélheti az olajat is! De azt gondolom, hogy az ilyen negatív gondolatoktól hamarabb megbetegszik, mint a lángostól. Üdv.: Egy Lángost (is) imádó

t.ildiko.
t.ildiko.p, 2013-05-17 14:42

Elkészítettük a virslivel töltött lángost,és nagyon finom lett.Egyszerű és isteni volt.Elég laktatos és még se nehéz étel. Fokhagymás tejföllel ettük,ami maradt tízóraira elvitték a gyerekek.Ezt sokszor elfogom készíteni,és köszönet a jó receptért.

gatibozsi
gatibozsih, 2011-08-08 21:58

Kérdésem: ez a töltött lángos hasonlít az orosz piroghoz (vagy pirozski) ???

Bia
Biah, 2011-08-08 22:45

Nem annak egész más a tésztája.Itt a Nosaltyn viszont találsz pirog receptet.Üsd be a keresőbe hogy pirog és válogass..

Gáspár Évi
Gáspár Évics, 2011-08-04 14:04

Nagyon jól hangzik ez a töltött lángos, ki fogom próbálni. Szerintem aki nem szereti, vagy egészségtelennek tartja, ne egye. De akkor minek olvasgat róla receptet? :-) ???

viribaba
viribabak, 2011-07-12 08:11

Szerintem felháborító egy ennyire negatív hozzáállás! Nem értem miért kell elvenni mások étvágyát egy ilyen isteni finom lángos különlegességtől! Nem lehetne törölni a hozzászólást? Kitiltanám innen a hölgyet...

Kinguru
Kingurucs, 2011-07-07 10:53

Én az egészséges táplálkozás híve vagyok de aminek nem tudok ellenállni többek között az a lángos!!!Imádom!!!Hát ha mástól nem kapunk rákot akkor ettől sem!!! :-D A negatív gondolatoktól viszont igen!

bono
bonosze, 2011-07-06 17:33

Most kel a lángosom, amit maradék sztrapacska porból készítek. 2 főre való kevéske mennyiség évi egyszeri alakalommal , saját konyhában, ligth-os módon elkészítve: nos szerintem még belefér az egészséges étkezési szokásokba.

Szabó Antalné
Szabó Antalnésze, 2011-07-06 15:44

Nagyon egészségtelen a lángos.Zsíros,élesztős,a túlhevitett olaj amiben megsütik ,mert azt aztán nem cserélik,spórolnak vele,rákot okoz.!De azért jó étvágyat hozzá mindenkinek.

jencica
jencicasze, 2011-07-06 16:20

Akinek túlzottan egészségtelen a lángos az ne egye,sokkal egészségtelenebb dolgok vannak a világon,nem hiszem hogy pont ettől kapna rákot az ember...

b_anik
b_anikk, 2011-07-05 21:45

Mi is szoktunk hasonlót csinálni, nagyon finom még párolt zöldséggel megtöltve is:)

gyorgymiklosne
gyorgymiklosnecs, 2011-08-04 22:18

Töltött lángost édesen is lehet készíteni, a Lehel piacon túrós és almás kapható és finom!

jencica
jencicasze, 2011-07-06 16:16

hát zöldséggel nem próbáltam még, de talán egyszer rászánom magam, köszi az ötletet

Legfrissebb cikkek

7 tápláló étel fejtett babból
7 tápláló étel fejtett babból
A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Egy kis cukormázzal és ételfestékkel a legegyszerűbb sütiből is képesek vagyunk irigylésre méltó desszertkompozíciókat készíteni.
1444