r
Nosalty Logó

Töltött karalábé (májas)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött karalábé (májas)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 820 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3280 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 820 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7496.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17122 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    808 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 3280 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott karalábét forró sós vízben megfőzöm, nem teljesen puhára, a vízből kiemelve hűlni hagyom.
  2. Külön főzöm a tarhonyát annyi vízben, amit felvesz, ezt is kihűtöm.
  3. Töltelék: a főtt hideg tarhonyához adom a májkrémet vagy májpástétomot, az apróra vágott szalonnát, a tojást, a majorannát, borsot darálok rá és összekeverem, szükség szerint sózom.
  4. A kihűlt karalábokat derékban kettévágom.
  5. Kiskanállal üregetmélyítek a fél karalábéfejekbe (centi körüli falvastagságot hagyok).
  6. Az mélyedésekbe púposan tölteléket töltök és olajozott jénaiba állítom.
  7. Amikor a félkaralábok megteltek, a maradék töltelékhez adom a kivájt karalábédaradokat és a tejfölt, utánsózom és a karalábék közé öntöm.
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütöm.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 36696
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 19.

Ajánló

Vacsorára. Nálunk mángoldszár-saláta volt hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött karalábé (májas)
Harmathy Ildikó 313 recept

A töltött karalábé ezen formája a májpástétom-maradék felhasználásának remek módja. Készen vett májkrémből pedig gyors és könnyű vacsora. Semmiképpen sem konzerv májkrémet ajánlanék, hanem valamelyiket a műanyag hurkában kaphatók közül - jópár igen kellemes ízű kapható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.