Tojásos tepertőkrém recept

Tojásos tepertőkrém
Tojásos tepertőkrém
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rusztikus kenyérre kenve, egy palack finom vörösbor mellé kitűnő kence.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
mikor: vacsora

egyéb elnevezések

Tepertőpástétom, töpörtyűkrém, töpörtyűpástétom

elkészítés

  1. A tepertőt turmixban vagy botmixerrel pépesítjük. (Nem baj, ha maradnak benne kisebb, ropogós darabok. Sőt.)
  2. Tálba tesszük a tepertőt, hozzáadjuk a nagyon finomra aprított vöröshagymát és a mustárt.
  3. A főtt tojásokat picire kockázzuk, ez is mehet a tálba. Sóval, borssal ízesítjük. Villa segítségével alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.
  4. A végén tejföllel lágyítjuk a pástétomot.

  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 67 848
elküldve: 18
receptkönyben: 1 421
elkészítve: 44/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (15)

márti1218
márti1218szo, 2013-12-28 18:25

Szia! Én így készítem már nagyon régóta a tepertőkrémet,azzal a külömbséggel,hogy egy szál füstöltkolbászt is darálok hozzá.Nagyon jót tesz neki!

horvath7504
horvath7504p, 2012-02-17 14:21

Szia Petra!

Én mindig így készítem a tepertő krémet.
Nagyon finom! Köszi, hogy feltetted ezt a jó kis receptet!

zsanka
zsankak, 2011-11-01 09:06

Ezt tavaly már elkészítettem,nagy sikert aratott,így ma is nekiugrom! :)
A tepertőt leginkább frissen sütve szeretem,de így bármikor szívesen fogyasztjuk! Még a kétéves kisfiam is jó étvággyal eszeget belőle! :D
Köszönöm a receptet!

lili2009
lili2009sze, 2011-07-27 07:58

Én is megcsináltam de csak a hozzávalókat írtam ki.Én összedaráltam a főtt tojással.Így lágy lett.Legközelebb jobban figyelek.Úgy készitem el ahogy le van írva.Nagyon fini volt.

ildica
ildicap, 2011-04-15 10:20

Ezt én is megcsináltam, nagy sikert aratott!! Én lila hagymát tettem bele! Isteni jó!!

Amurath
Amurathszo, 2010-03-20 14:55

Gyerekkoromat idézi. Szüleim a mai napig vágnak disznót, na annak a tepertőjéből az igazi, ami mellett én szoktam ott állni órákat. :-)

Marcsi75
Marcsi75h, 2009-10-05 20:08

Sajnos a vörösbor elmaradt, vörösboros teát terveztem, de az is elmaradt, mert már olyan éhes voltam.
Viszont nagyon finomra sikerült, hamar elkészült és jó tartalmas kis krémecske. Korábban csináltam én is, de most rá is vettem magam. A vöröshagyma helyett lilahagymávál készítettem.

Köszönöm ezt is és ezt az oldalt egyáltalán! Régóta gyűjtöm a recepttáramba a recepteket, ez volt az első, amit el is készítettem. Nagyon klassz dolgok vannak itt. Szeretek főzni, de a változatosság szükséges ahhoz, hogy az ember ne unjon bele a főzicskélésbe!!!!!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
613