Tojásleves recept

1 adag
252
kcal
Tojásleves
Tojásleves
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jobban kedvelem az egész tojásos levest, mint a csurgatottat, így mindig ez a verzió készül a konyhámban.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leves tojással, buggyantott tojásleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsíradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és kb. 2,5 l vízzel felengedjük.
  2. Beletesszük a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a pirosaranyat és a babérleveleket.
  3. Óvatosan főzzük (mert hajlamos kifutni) kb. 20 percig, aztán belekeverjük az ecetet és a sót.
  4. A nyers tojásokat egyenként, kis szünetekkel óvatosan beleengedjük, vigyázva, hogy egészben maradjanak.
  5. Végül a tejföllel felforraljuk.
  6. Tálalás előtt a hagymát és a babérleveleket kidobjuk a levesből.
  • költség: 360 Ft
  • elkészítettem: 450 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 114 544
elküldve: 16
receptkönyben: 1 049
elkészítve: 76/117
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (30)

kodo_88
kodo_88p, 2014-03-21 20:58

Életem első tojáslevese, mindenki nagyon imádta! :) Köszönöm a receptet, máskor is megcsinálom! :)

almapiros
almapirosk, 2013-12-31 18:21

Nálunk anyáról lányára száll az egész tojás receptje. Mi cukrot karamellizálunk arra jön az olaj, reszelt hagyma, liszt:) Próbáljátok ki, ez az édeskés íz különlegessé teszi. Üdv!

nagymonika
nagymonikacs, 2012-12-20 13:21

Én is így szoktam csinálni, azzal a különbséggel, hogy a hagymát lereszelem és az olajba megpirítom és úgy rakom hozzá a lisztet és úgy tovább .... Sokkal intenzívebb lesz az íze :-)

summerflower
summerflowerp, 2012-11-23 14:12

Kedves Muci! Ez életem első tojáslevese, egészen "nagymamás" ízű lett! :)) Köszönöm szépen!
Anna

szilvia.pandur
szilvia.pandurv, 2012-08-05 11:08

30 evig utaltam a tojaslevest a menzai elmenyek miatt. Nagyon koszonom ezt a receptet, megmutattad, hogy milyen finom, ha jol van elkeszitve. Holnap ezt viszem ebedre dolgozoba.:) 10 pontos kaja;)

libaláb
libalábh, 2012-03-19 21:22

Kedvencem a tojásleves, eddig ez a recept ízlett a legjobban. Ha még olvassa olyasvalaki, aki külföldi: Olaszországban (is) tejföl helyett a "creme frache" nevű dolgot használják, ami gyakorlatilag tejföl, csak sokkal sűrűbb és finomabb,

blondevilke
blondevilkev, 2012-03-04 16:50

Ez volt életem első tojáslevese. Szuper lett!!!! A barátom két és fél tányérral evett belőle. :)
Köszönöm a receptet.

Muci
Mucih, 2012-03-05 17:22

Szia " blondevilke " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy elsőre jól sikerült és a barátodnak is ízlett.
Üdv.: Muci

Lillus-M
Lillus-Mh, 2012-02-20 15:54

Köszönöm a receptet. Végre olyan lett, amilyennek egy tojáslevesnek lennie kell. A pirosarany volt nekem újdonság a receptben és a 20 perc forralás. Ennyi hiányzott a boldogságomhoz.
Nagyon finom volt

Muci
Mucik, 2012-02-21 18:25

Szia Lillus-M !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett .
Üdv.: Muci

alfaniki
alfanikih, 2011-11-14 18:14

Megfőztem és fini lett :) tejföl nélkül ,ugyanis olaszban sajna nem lehet kapni :( de mint ha csak magyarban lennénk ,olyan habzsolva kanalaztuk :D :)

Muci
Mucip, 2011-11-18 18:16

Kedves "alfaniki " !
Én is nyaraltam Olaszországban olyan helyen, ahol néha főznöm is kellett, nagyon hiányzott a tejföl, natúr krémjoghurttal pótoltam. Nem lett az adott étel pont olyan, mintha teföllel készítettem volna, de azért megjárta.
Üdvözlettel : Muci

lorandgomori
lorandgomorip, 2011-11-11 09:49

Kedves Muci!

Vegre sikerult es finom lett! Ez az elso tojaslevesem amit nem rontottam el - es meg csak ki sem futott!
Amugy az ize teljesen olyan, amint azt edesanyam keszitette anno. Koszonom!
Lori

Muci
Mucik, 2011-09-06 17:41

Kedves Giballa Katalin !
Köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy bejött neked ez a recept és még kedves emlékeket is ébresztett.
Üdv.: Muci

Giballa Katalin
Giballa Katalinh, 2011-09-05 12:21

Kedves Muci, ez nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Tényleg a gyermekkor jött vissza és a nagymamám emléke. Ő ugyan tejföl nélkül csinálta, de így is csillagos recept.

pbalint
pbalintcs, 2011-06-02 21:04

Kedves Muci,

Köszönöm a segítséget. Épp most csináltam meg újra - még nem kóstoltam meg ugyan - de biztosan finomabb lett mint az előző:) (bár az is az volt:))
igen ez a liszt dolog megint sietős volt... rádásul ami még ilyenkor nagy meló, hogy összepaszírozzam a feltöltés alatt a csomósodott lisztet...
megkóstoltam, nem rossz:)

köszönöm,
üdv bálint

Muci
Mucik, 2011-05-24 15:41

Kedves " pbalint " !
Nem voltam vagy két hétig gépközelben, ezért csak most válaszolok. Ez egy egyszerű leves, de sajnos
nem lehet egyedül hagyni a tüzhelyen , mert a liszt hajlamos könnyen odaégni, velem is fordult már elő,
ilyenkor kimosom , kitörlöm a fazekat és kezdem előlröl. A 20 perc főzés sem szigorúan betartandó, a
lényeg,hogy a hagyma és az egyéb fűszerek íze összeérjen. Én a forrástól számítva még legalább 10 percig főzném.Egy-egy tojás beleengedése között is tartsál egy-két perc szünetet, hogy legyen idejük
kicsit megdermedni.
Remélem segítettem .
Üdv.: Muci

pbalint
pbalintszo, 2011-05-14 16:20

hát én kezdő vagyok, pár hónapja kezdtem főzni... ill. sütni mert ez az első levesem:)
éppen most fő... másodszorra. sajnos az 1-es pontban lévő megpirítás túl jól sikerült és jól odaégett...
tényleg nemtudom egyébként h kell érteni ott a megpirítást?
ill. még egy kérdés.. "főzzük 20 percig". ezeket úgy kell érteni, hogy forrástól még 20 perc.. vagy onnantúl 20 percig, mindegy mikortól forr. igen, nekem pont most forrt fel, pont 20 perc alatt. akkor még 20 perc vagy mehet bele a tojás...? :) meglátjuk, majd a következő már tökéletes lesz :)
köszönöm, üdv

agibaby
agibabyp, 2011-02-18 15:30

Szerintem ez olyan étel, amit nem lehet elrontani! Én is úgy szoktam, hogy belecsurgatok vagy két db-t a többit pedig szépen, egybe beleteszem, mert a férjem úgy szereti! Szép napot Mindenkinek!

Hori999
Hori999sze, 2011-02-16 10:44

Fa**a lett! Bár,itthon nem szeretik az "ínyenc" dolgokat.. :)

Dórianyu
Dórianyuv, 2010-09-26 09:03

én a hagymát apró kockára vágom és együtt pirítom a liszttel...
és pár tojást "csurgatni" szoktam a többi megy bele egészbe!! :)

grandma
grandmasze, 2010-08-18 18:36

Az en levesem vegyes, csurgatott meg egesz tojas is van benne!
Nagyon finom, gyors es egyszeru!

plizwait
plizwaitsze, 2010-07-14 12:19

elkészítettem a levest, nagyon finom lett. de hogy lehet azt megcsinálni, hogy egészben maradjon a tojás? mert az nem sikerült, valószínű csurgatott lett, pedig próbáltam, "hopp" beletenni őket. :)

rolko
rolkosze, 2010-01-06 15:10

Mi még raktunk bele köménymagot és 3 db felkockázott burgonyát is. Amúgy 5-ös lett.

Vilora
Vilorah, 2009-11-09 01:27

Sóból picit több kell az 1 teáskanáltól, de minden stimmel, nagyon finom lett :)

Laura
Lauracs, 2009-06-11 23:54

Meg sosem csinaltam tojaslevest,gondoltam itt az ido es nem bantam meg.Igaz en belecsurgattam a tojasokat de igy is nagyon finom lett.
Igazi nosztalgia erzes keritett hatalmaba:)
Koszonom!

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
252