Tojásleves recept

Kalória?
Tojásleves
Tojásleves
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jobban kedvelem az egész tojásos levest, mint a csurgatottat, így mindig ez a verzió készül a konyhámban.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leves tojással, buggyantott tojásleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsíradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és kb. 2,5 l vízzel felengedjük.
  2. Beletesszük a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a pirosaranyat és a babérleveleket.
  3. Óvatosan főzzük (mert hajlamos kifutni) kb. 20 percig, aztán belekeverjük az ecetet és a sót.
  4. A nyers tojásokat egyenként, kis szünetekkel óvatosan beleengedjük, vigyázva, hogy egészben maradjanak.
  5. Végül a tejföllel felforraljuk.
  6. Tálalás előtt a hagymát és a babérleveleket kidobjuk a levesből.
  • költség: 360 Ft
  • elkészítettem: 450 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 131 546
elküldve: 16
receptkönyben: 1 097
elkészítve: 98/139
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (31)

kodo_88
kodo_88 p, 2014-03-21 20:58

Életem első tojáslevese, mindenki nagyon imádta! :) Köszönöm a receptet, máskor is megcsinálom! :)

almapiros
almapiros k, 2013-12-31 18:21

Nálunk anyáról lányára száll az egész tojás receptje. Mi cukrot karamellizálunk arra jön az olaj, reszelt hagyma, liszt:) Próbáljátok ki, ez az édeskés íz különlegessé teszi. Üdv!

nagymonika
nagymonika cs, 2012-12-20 13:21

Én is így szoktam csinálni, azzal a különbséggel, hogy a hagymát lereszelem és az olajba megpirítom és úgy rakom hozzá a lisztet és úgy tovább .... Sokkal intenzívebb lesz az íze :-)

summerflower
summerflower p, 2012-11-23 14:12

Kedves Muci! Ez életem első tojáslevese, egészen "nagymamás" ízű lett! :)) Köszönöm szépen!
Anna

szilvia.pandur
szilvia.pandur v, 2012-08-05 11:08

30 evig utaltam a tojaslevest a menzai elmenyek miatt. Nagyon koszonom ezt a receptet, megmutattad, hogy milyen finom, ha jol van elkeszitve. Holnap ezt viszem ebedre dolgozoba.:) 10 pontos kaja;)

libaláb
libaláb h, 2012-03-19 21:22

Kedvencem a tojásleves, eddig ez a recept ízlett a legjobban. Ha még olvassa olyasvalaki, aki külföldi: Olaszországban (is) tejföl helyett a "creme frache" nevű dolgot használják, ami gyakorlatilag tejföl, csak sokkal sűrűbb és finomabb,

blondevilke
Blondevilke / blondevilke v, 2012-03-04 16:50

Ez volt életem első tojáslevese. Szuper lett!!!! A barátom két és fél tányérral evett belőle. :)
Köszönöm a receptet.

Muci
Muci / Muci h, 2012-03-05 17:22

Szia " blondevilke " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy elsőre jól sikerült és a barátodnak is ízlett.
Üdv.: Muci

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M h, 2012-02-20 15:54

Köszönöm a receptet. Végre olyan lett, amilyennek egy tojáslevesnek lennie kell. A pirosarany volt nekem újdonság a receptben és a 20 perc forralás. Ennyi hiányzott a boldogságomhoz.
Nagyon finom volt

Muci
Muci / Muci k, 2012-02-21 18:25

Szia Lillus-M !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett .
Üdv.: Muci

alfaniki
alfaniki h, 2011-11-14 18:14

Megfőztem és fini lett :) tejföl nélkül ,ugyanis olaszban sajna nem lehet kapni :( de mint ha csak magyarban lennénk ,olyan habzsolva kanalaztuk :D :)

Muci
Muci / Muci p, 2011-11-18 18:16

Kedves "alfaniki " !
Én is nyaraltam Olaszországban olyan helyen, ahol néha főznöm is kellett, nagyon hiányzott a tejföl, natúr krémjoghurttal pótoltam. Nem lett az adott étel pont olyan, mintha teföllel készítettem volna, de azért megjárta.
Üdvözlettel : Muci

lorandgomori
lorandgomori p, 2011-11-11 09:49

Kedves Muci!

Vegre sikerult es finom lett! Ez az elso tojaslevesem amit nem rontottam el - es meg csak ki sem futott!
Amugy az ize teljesen olyan, amint azt edesanyam keszitette anno. Koszonom!
Lori

Muci
Muci / Muci k, 2011-09-06 17:41

Kedves Giballa Katalin !
Köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy bejött neked ez a recept és még kedves emlékeket is ébresztett.
Üdv.: Muci

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin h, 2011-09-05 12:21

Kedves Muci, ez nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Tényleg a gyermekkor jött vissza és a nagymamám emléke. Ő ugyan tejföl nélkül csinálta, de így is csillagos recept.

pbalint
pbalint cs, 2011-06-02 21:04

Kedves Muci,

Köszönöm a segítséget. Épp most csináltam meg újra - még nem kóstoltam meg ugyan - de biztosan finomabb lett mint az előző:) (bár az is az volt:))
igen ez a liszt dolog megint sietős volt... rádásul ami még ilyenkor nagy meló, hogy összepaszírozzam a feltöltés alatt a csomósodott lisztet...
megkóstoltam, nem rossz:)

köszönöm,
üdv bálint

Muci
Muci / Muci k, 2011-05-24 15:41

Kedves " pbalint " !
Nem voltam vagy két hétig gépközelben, ezért csak most válaszolok. Ez egy egyszerű leves, de sajnos
nem lehet egyedül hagyni a tüzhelyen , mert a liszt hajlamos könnyen odaégni, velem is fordult már elő,
ilyenkor kimosom , kitörlöm a fazekat és kezdem előlröl. A 20 perc főzés sem szigorúan betartandó, a
lényeg,hogy a hagyma és az egyéb fűszerek íze összeérjen. Én a forrástól számítva még legalább 10 percig főzném.Egy-egy tojás beleengedése között is tartsál egy-két perc szünetet, hogy legyen idejük
kicsit megdermedni.
Remélem segítettem .
Üdv.: Muci

pbalint
pbalint szo, 2011-05-14 16:20

hát én kezdő vagyok, pár hónapja kezdtem főzni... ill. sütni mert ez az első levesem:)
éppen most fő... másodszorra. sajnos az 1-es pontban lévő megpirítás túl jól sikerült és jól odaégett...
tényleg nemtudom egyébként h kell érteni ott a megpirítást?
ill. még egy kérdés.. "főzzük 20 percig". ezeket úgy kell érteni, hogy forrástól még 20 perc.. vagy onnantúl 20 percig, mindegy mikortól forr. igen, nekem pont most forrt fel, pont 20 perc alatt. akkor még 20 perc vagy mehet bele a tojás...? :) meglátjuk, majd a következő már tökéletes lesz :)
köszönöm, üdv

agibaby
agibaby p, 2011-02-18 15:30

Szerintem ez olyan étel, amit nem lehet elrontani! Én is úgy szoktam, hogy belecsurgatok vagy két db-t a többit pedig szépen, egybe beleteszem, mert a férjem úgy szereti! Szép napot Mindenkinek!

Dórianyu
Dórianyu v, 2010-09-26 09:03

én a hagymát apró kockára vágom és együtt pirítom a liszttel...
és pár tojást "csurgatni" szoktam a többi megy bele egészbe!! :)

grandma
Bloemcake / grandma sze, 2010-08-18 18:36

Az en levesem vegyes, csurgatott meg egesz tojas is van benne!
Nagyon finom, gyors es egyszeru!

plizwait
plizwait sze, 2010-07-14 12:19

elkészítettem a levest, nagyon finom lett. de hogy lehet azt megcsinálni, hogy egészben maradjon a tojás? mert az nem sikerült, valószínű csurgatott lett, pedig próbáltam, "hopp" beletenni őket. :)

rolko
rolko sze, 2010-01-06 15:10

Mi még raktunk bele köménymagot és 3 db felkockázott burgonyát is. Amúgy 5-ös lett.

Laura
Laura / Laura cs, 2009-06-11 23:54

Meg sosem csinaltam tojaslevest,gondoltam itt az ido es nem bantam meg.Igaz en belecsurgattam a tojasokat de igy is nagyon finom lett.
Igazi nosztalgia erzes keritett hatalmaba:)
Koszonom!

Legfrissebb cikkek

Így néz ki Rihanna reggelije?
Így néz ki Rihanna reggelije?
A barbadosi szupersztár a napokban tett közzé egy fotós posztot a több millió követőt számláló Instagram-oldalán, melyen az aktuális reggelijét örökítette meg.
Hűsítő italok - nem csak pohárból!
Hűsítő italok - nem csak pohárból!
Dobd fel a kerti partit vagy hétköznap estéket egyedi tálalású italokkal! Fagyassz gyümölcsöket, készíts limonádékat stílusosan!
243