Tojás nélküli pogácsa recept

1 adag
450
kcal
Tojás nélküli pogácsa
Tojás nélküli pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vajjal sokkal finomabb, igaz egy kicsit drágább is, de én fele-fele arányban is szoktam belerakni.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Én mindig teszek bele egy kevéske sütőport is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.
  3. Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, majd lekenjük a tojásos tejföllel és megszórjuk sajttal.
  4. Pihentetjük 15 percet, majd előmelegített sütőben kisütjük!

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 686
elküldve: 7
receptkönyben: 163
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó

Mióta szakács: 2010.08.18.
2 recept

Hozzászólások (5)

Scooby
Scoobycs, 2013-05-02 19:42

Kedves Ildikó!

Mostanában gyakrabban sütök pogit, mert nagyon jó a kisfiamnak uzsira, játszóra, stb. Azonban mindig az a kelesztési idő.... Ez egy szuper egyszerű és könnyű recept, és nem utolsó sorban finom is. Nagyon köszönjük.

rekaanya
rekaanyav, 2012-05-13 19:05

Sohasem sütök pogit, mert mindig ehetetlen és halálra röhögi magát a család rajta. Na még egyszer, gondoltam és bejött. Isteni jó lett és ehető. Köszönöm neked, nálunk, pláne nekem, nagy sikere lett.

morning glory
morning gloryk, 2012-04-24 21:50

Ezt a receptet felhasználva az elmúlt 4 nap alatt kétszer is sütöttem pogácsát. Nekem bejött. Disznózsírt használtam vaj ill. margarin helyett kb. 20 dkg-t, szórtam a lisztbe egy kis pirospaprikát, a tetejére pedig - tojás híján - tejfölt kentem és megszórtam szezám- és lenmaggal.
Nagyon szépen köszi a receptet. Ilyen tojásárak mellett egyre több ilyen receptet vadászunk.

Ildus
Ildush, 2012-03-12 14:08

Szia!
Nem fontos bele a sütőpor,én minden élesztős sütihez teszek egy picikét,mert szerintem tovább puhább marad. Mindig olyan műanyag edénybe teszem bele,amelyiknek a teteje légmentesen zár,ezzel is tovább marad friss,de nálunk ilyen probléma nincs,mert általában midig aznap elkopik! Sok sikert! Ildikó

ren1016
ren1016h, 2012-03-12 10:32

Kedves Ildikó!

Miért kell bele pici sütőpor? Hány napig áll el? és hogy kell tárolni, hogy ne legyen kemény? Mindig be keményszik nekem estére. köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek

Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
450