Tojás nélküli pogácsa recept

1 adag
450
kcal
Tojás nélküli pogácsa
Tojás nélküli pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vajjal sokkal finomabb, igaz egy kicsit drágább is, de én fele-fele arányban is szoktam belerakni.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Én mindig teszek bele egy kevéske sütőport is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.
  3. Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, majd lekenjük a tojásos tejföllel és megszórjuk sajttal.
  4. Pihentetjük 15 percet, majd előmelegített sütőben kisütjük!

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 645
elküldve: 7
receptkönyben: 163
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó

Mióta szakács: 2010.08.18.
2 recept

Hozzászólások (5)

Scooby
Scoobycs, 2013-05-02 19:42

Kedves Ildikó!

Mostanában gyakrabban sütök pogit, mert nagyon jó a kisfiamnak uzsira, játszóra, stb. Azonban mindig az a kelesztési idő.... Ez egy szuper egyszerű és könnyű recept, és nem utolsó sorban finom is. Nagyon köszönjük.

rekaanya
rekaanyav, 2012-05-13 19:05

Sohasem sütök pogit, mert mindig ehetetlen és halálra röhögi magát a család rajta. Na még egyszer, gondoltam és bejött. Isteni jó lett és ehető. Köszönöm neked, nálunk, pláne nekem, nagy sikere lett.

morning glory
morning gloryk, 2012-04-24 21:50

Ezt a receptet felhasználva az elmúlt 4 nap alatt kétszer is sütöttem pogácsát. Nekem bejött. Disznózsírt használtam vaj ill. margarin helyett kb. 20 dkg-t, szórtam a lisztbe egy kis pirospaprikát, a tetejére pedig - tojás híján - tejfölt kentem és megszórtam szezám- és lenmaggal.
Nagyon szépen köszi a receptet. Ilyen tojásárak mellett egyre több ilyen receptet vadászunk.

Ildus
Ildush, 2012-03-12 14:08

Szia!
Nem fontos bele a sütőpor,én minden élesztős sütihez teszek egy picikét,mert szerintem tovább puhább marad. Mindig olyan műanyag edénybe teszem bele,amelyiknek a teteje légmentesen zár,ezzel is tovább marad friss,de nálunk ilyen probléma nincs,mert általában midig aznap elkopik! Sok sikert! Ildikó

ren1016
ren1016h, 2012-03-12 10:32

Kedves Ildikó!

Miért kell bele pici sütőpor? Hány napig áll el? és hogy kell tárolni, hogy ne legyen kemény? Mindig be keményszik nekem estére. köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek

A puding, ahogy az angolok csinálják!
A puding, ahogy az angolok csinálják!
Mi magyarok a pudingot krémnek ismerjük, na de mi történik, ha egy angolt kérdezünk? Puding angol módra, vagyis szószos sütemény!
Alacsony szénhidráttartalmú köretek
Alacsony szénhidráttartalmú köretek
Íme 10 szuper zöldséges köret recept, ha neked is számolgatnod kell a szénhidrátokat!
Fokozottan ellenőrzik a déligyümölcsöket
Fokozottan ellenőrzik a déligyümölcsöket
Kezdődik a déligyümölcsök szezonja, érdemes odafigyelni, milyen árut vásárolunk.
450