Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel recept

Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel
Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel
150 perc / előkészület: 10 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc gulyásunk közé tartozik,a palóc. A 'házi erős pistámból' jó sokat teszünk bele, imádjuk az erőset!

Ételízesítőből szintén az általam készítettből használok hozzá. Sóval óvatosan kell bánni, nehogy elsózzuk. Zöldbabot én üvegeset szoktam beletenni, azt is a télre eltettből, így én már a babbal nem sokat főzöm. Kóstolgatni kell,hogy ne maradjon kemény!

Úgy jó a gulyás,ha sűrű! A fűszerezés tőlem származik. Minden fűszert ajánlatos a végén beletenni, így a túlfőzéstől nem veszíti el az aromáját.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Az oreganót különféle  levesekhez, töltelékekhez, paradicsomos, burgonyás, halas, babos ételekhez, pástétomokhoz, mártásokhoz is használják.  Illóolajat, cseranyagot , keserű anyagot és gyulladáscsökkentő thymolt tartalmaz. Teája  (forrázata) étvágygerjesztő, idegnyugtató, köhögéscsillapító hatású.

A bazsalikomot nem csak afrodiziákumnak tartják, de emellett javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, és még a köhögést is csillapítja.

A kakukkfüvet erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is.

A borsika fű étvágygerjesztő, segít gyomor- és bélpanaszok esetén, antibakteriális hatású. A borsikafüvet ajánlom azoknak, akik szeretik a csípős ízeket, de a feketeborstól el vannak tiltva.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres zöldbabos leves, füstölt csülkös tejszínes gulyás, tejszínes palócleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott  vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával meghintjük, és gyorsan kevés vizet aláöntünk. Pároljuk pár percig.
  2. A megmosott csülköt kockára vagdossuk, a csontját is kettévágva beletesszük. Pároljuk kb. 20 percig. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a húst.
  3. 1 óra hosszat főzzük. Hozzáadjuk a zöldbabot, fokhagymát, kaprot. A fűszereket a főzés végén. Sóval óvatosan! Együtt főzzük kb. 40-50 percig.
  4. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Összeforraljuk, és friss rozskenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 18 225
elküldve: 5
receptkönyvben: 330
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
573 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

867