Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel

Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel
Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel
150 perc / előkészület: 10 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc gulyásunk közé tartozik,a palóc. A 'házi erős pistámból' jó sokat teszünk bele, imádjuk az erőset!

Ételízesítőből szintén az általam készítettből használok hozzá. Sóval óvatosan kell bánni, nehogy elsózzuk. Zöldbabot én üvegeset szoktam beletenni, azt is a télre eltettből, így én már a babbal nem sokat főzöm. Kóstolgatni kell,hogy ne maradjon kemény!

Úgy jó a gulyás,ha sűrű! A fűszerezés tőlem származik. Minden fűszert ajánlatos a végén beletenni, így a túlfőzéstől nem veszíti el az aromáját.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Az oreganót különféle  levesekhez, töltelékekhez, paradicsomos, burgonyás, halas, babos ételekhez, pástétomokhoz, mártásokhoz is használják.  Illóolajat, cseranyagot , keserű anyagot és gyulladáscsökkentő thymolt tartalmaz. Teája  (forrázata) étvágygerjesztő, idegnyugtató, köhögéscsillapító hatású.

A bazsalikomot nem csak afrodiziákumnak tartják, de emellett javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, és még a köhögést is csillapítja.

A kakukkfüvet erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is.

A borsika fű étvágygerjesztő, segít gyomor- és bélpanaszok esetén, antibakteriális hatású. A borsikafüvet ajánlom azoknak, akik szeretik a csípős ízeket, de a feketeborstól el vannak tiltva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott  vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával meghintjük, és gyorsan kevés vizet aláöntünk. Pároljuk pár percig.
  2. A megmosott csülköt kockára vagdossuk, a csontját is kettévágva beletesszük. Pároljuk kb. 20 percig. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a húst.
  3. 1 óra hosszat főzzük. Hozzáadjuk a zöldbabot, fokhagymát, kaprot. A fűszereket a főzés végén. Sóval óvatosan! Együtt főzzük kb. 40-50 percig.
  4. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Összeforraljuk, és friss rozskenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 590
elküldve: 5
receptkönyvben: 334
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
624 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres zöldbabos leves, füstölt csülkös tejszínes gulyás, tejszínes palócleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

867
füstölt sertéscsülök 1.2 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
zöldbab 700 g
napraforgó olaj 1.5 dl
főzőtejszín 2 dl
tej 0.5 l
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint