r
Nosalty Logó

Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    2455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.5 g

Zsír

  • Összesen
    322.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17190.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2974 mg
  • Nátrium
    12273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    2381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3951 micro
Összesen 4342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával meghintjük, és gyorsan kevés vizet aláöntünk. Pároljuk pár percig.
  2. A megmosott csülköt kockára vagdossuk, a csontját is kettévágva beletesszük. Pároljuk kb. 20 percig. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a húst.
  3. 1 óra hosszat főzzük. Hozzáadjuk a zöldbabot, fokhagymát, kaprot. A fűszereket a főzés végén. Sóval óvatosan! Együtt főzzük kb. 40-50 percig.
  4. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Összeforraljuk, és friss rozskenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27715
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

Az oreganót különféle  levesekhez, töltelékekhez, paradicsomos, burgonyás, halas, babos ételekhez, pástétomokhoz, mártásokhoz is használják.  Illóolajat, cseranyagot , keserű anyagot és gyulladáscsökkentő thymolt tartalmaz. Teája  (forrázata) étvágygerjesztő, idegnyugtató, köhögéscsillapító hatású. A bazsalikomot nem csak afrodiziákumnak tartják, de emellett javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, és még a köhögést is csillapítja. A kakukkfüvet erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is. A borsika fű étvágygerjesztő, segít gyomor- és bélpanaszok esetén, antibakteriális hatású. A borsikafüvet ajánlom azoknak, akik szeretik a csípős ízeket, de a feketeborstól el vannak tiltva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc gulyásunk közé tartozik,a palóc. A 'házi erős pistámból' jó sokat teszünk bele, imádjuk az erőset! Ételízesítőből szintén az általam készítettből használok hozzá. Sóval óvatosan kell bánni, nehogy elsózzuk. Zöldbabot én üvegeset szoktam beletenni, azt is a télre eltettből, így én már a babbal nem sokat főzöm. Kóstolgatni kell,hogy ne maradjon kemény! Úgy jó a gulyás,ha sűrű! A fűszerezés tőlem származik. Minden fűszert ajánlatos a végén beletenni, így a túlfőzéstől nem veszíti el az aromáját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!