Tejszínes édesköményleves recept

megosztás
0
Tejszínes édesköményleves
Tejszínes édesköményleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom leves a Lea Linster Luxemburgi szakács receptje alapján készült. Nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

édesköményleves tejszínnel, tejszínes köményleves
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. Az édesköményt durva darabokra vágjuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát az olívaolajban megdinszteljük, hozzáadjuk az édesköményt, és további 2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát és a fokhagymát.
  3. Az édesköménymagokat és a csillagánizst egy teatojásba tesszük, majd a levesbe. Az egészet megfőzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, és felfőzzük. A teatojást kivesszük, és a levest pürésítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  5. A levest tányérokba osztjuk, és tejszínhabbal, édesköményzölddel és néhány csepp olívaolajjal díszítjük.
     


 

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 501
elküldve: 8
receptkönyben: 75
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1519 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noszy
noszy v, 2015-02-01 13:12

Köszönöm a receptet,az imént lett kész...valami isteni :)
a tejszínhabot kihagytam helyette egy kis olasz kemény sajtot reszeltem rá , de így is finom volt :)

220