Tejszínes édesköményleves recept

Tejszínes édesköményleves
Tejszínes édesköményleves
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom leves a Lea Linster Luxemburgi szakács receptje alapján készült. Nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

édesköményleves tejszínnel, tejszínes köményleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. Az édesköményt durva darabokra vágjuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát az olívaolajban megdinszteljük, hozzáadjuk az édesköményt, és további 2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát és a fokhagymát.
  3. Az édesköménymagokat és a csillagánizst egy teatojásba tesszük, majd a levesbe. Az egészet megfőzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, és felfőzzük. A teatojást kivesszük, és a levest pürésítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  5. A levest tányérokba osztjuk, és tejszínhabbal, édesköményzölddel és néhány csepp olívaolajjal díszítjük.
     


 

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 737
elküldve: 8
receptkönyben: 63
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
977 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Mindent a tócsnikról és ropogósokról
Mindent a tócsnikról és ropogósokról
Nagyon gyorsan elkészíthető ételek, melyek laktatók és könnyen emészthetők. Süssünk zöldséges ropogóst!
Nem lehet, hogy nem csinálsz lekvárt!
Nem lehet, hogy nem csinálsz lekvárt!
Nagyi, az nem lehet, hogy te nem csinálsz lekvárt! – egy ilyen mondat után mi mást lehet tenni, mint teleszedni a kosarat barackkal, és nekilátni a befőzésnek.
257