Tejszínes édesköményleves recept

1 adag
229
kcal
Tejszínes édesköményleves
Tejszínes édesköményleves
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom leves a Lea Linster Luxemburgi szakács receptje alapján készült. Nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

édesköményleves tejszínnel, tejszínes köményleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. Az édesköményt durva darabokra vágjuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát az olívaolajban megdinszteljük, hozzáadjuk az édesköményt, és további 2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát és a fokhagymát.
  3. Az édesköménymagokat és a csillagánizst egy teatojásba tesszük, majd a levesbe. Az egészet megfőzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, és felfőzzük. A teatojást kivesszük, és a levest pürésítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  5. A levest tányérokba osztjuk, és tejszínhabbal, édesköményzölddel és néhány csepp olívaolajjal díszítjük.
     


 

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 033
elküldve: 8
receptkönyben: 63
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1042 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

229