Tárkonyos joghurtban sült csirkecombok recept

1 adag
556
kcal
Tárkonyos joghurtban sült csirkecombok
Tárkonyos joghurtban sült csirkecombok
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon finom változat csirkecombra, és sokat bajlódni se kell vele az elkészítése folyamán. Régebben Keresztanyukámtól kaptam egy szuper szakácskönyvet, ami telis tele van jobbnál jobb  receptekkel (Száz magyar ételcsoda - Hagyományos ízek a Pannon világból), ez a recept is ebből való.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalásnál a csirkecombokat meglocsolhatjuk még egy kis joghurttal. Körítésként jól illik hozzá a rizs.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

erdélyi joghurtos csirkecomb, tárkonyos-kápia paprikás sült csirkecomb, csirkecombok tárkonyos-mustáros joghurtban sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A joghurtot összekeverjük a mustárral, tárkonyecettel, az apró kockára vágott hagymával, paprikával, a tárkonnyal, picit sózzuk, borsozzuk, s végül az olajat is belekeverjük.
  3. A csirkecombokat beleforgatjuk a joghurtos szószba, majd kiolajozott tepsiben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 285
elküldve: 29
receptkönyben: 1 294
elkészítve: 69/84
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

Hozzászólások (10)

wiwievi
wiwieviszo, 2014-04-12 18:46

Ma én is elkészítettem és tényleg fantasztikus finom lett, isteni szaft maradt alatta.Én petrezselymes krumplival és céklával tálaltam.Remek recept gratulálok

süssünkvalamit
süssünkvalamith, 2014-03-03 18:52

Nekem most sül! Kíváncsi leszek, mert kevesebb hagymát és paprkát raktam bele, tárkony helyett pedig magyaros fűszersót!

balintmonika
balintmonikacs, 2014-01-16 21:04

Ez máris az egyik kedvenc receptem lett.Egy kevéske pancsolás után máris megvan a páclé,az íze meg lehengerlően finom.Pikk-pakk papa!

Waldi
Waldiszo, 2014-01-11 11:08

Kedves Szaszy! Nagyon finom a recepted alapján elkészített csirkecomb. Én ugyan paprikát nem tettem bele, de így is csúcs! A megmaradt lötyit ráöntöttem a köretként főzött bulgurra-ha már egészségesen étkezünk -, amit előzőleg én is kicsit besűrítettem némi zabliszttel. Köszönöm!

Kirani
Kiranisze, 2013-01-16 12:13

Köszönet a receptért, isteni finom! És még a fogyókúrába is belefért... Ma készítettem először, és biztosan nem utoljára. Hezitálóknak üzenem, hogy ki kell próbálni, és hogy paprika nélkül is nagyon finom.

Mimi07
Mimi07szo, 2012-10-13 16:25

Ma ez volt nálunk az ebéd, fantasztikusan finom volt, mindenkinek nagyon ízlett. Én egy kicsit változtattam rajta, bár nem az eredeti recepten. Miután a csirkecombok megsültek, nagyon sok joghurtos tárkonyos leve maradt, valószinüleg több szószt csináltam, igy azt ráöntöttem a combokra mielőtt betettem a sütőbe. Amikor a combok készen lettek, kiszedtem egy jénai tálba azokat, majd a maradék levet forralással besüritettem és egy pici lisztet, majd tejfölt kevertem hozzá. Igy kaptam egy csodálot mártást, amivel tálaláskor meglocsoltam a combokat és a rízst is.
Ajánlom mindenkinek, hogy igy próbálja meg.

szatmári magdolna
szatmári magdolnav, 2012-03-25 13:04

Eszméletlen finom lehet. El fogom készíteni, gondolom rizs megy hozzá. A tárkony ízét nagyon szeretem, többféle ételben is szoktam használni. Köszönöm a receptet, majd írok hogy sikerült, habár a siker tuti.

Szaszy
Szaszyv, 2012-03-25 20:38

Bizony, nagyon finom, érdemes kipróbálni! :) Igen, a rizs jól passzol hozzá, én is azt kínáltam mellé köretként. Remélem ízleni fog! Várom majd a beszámolót! :)

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
556