r
Nosalty Logó

Taglietelle tejszínes erdei gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Friedrich Antal
Taglietelle tejszínes erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

Összesen 837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

Összesen 3351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13160.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    8892 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1281 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1022 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 3351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

Elkészítés

Gombamártás készítése

  1. Ha friss a gomba, tisztítjuk, mossuk, és közepes darabokra vágjuk, ha mirelit, akkor a daraboltat válasszuk, főzés előtt olvasszuk ki. A vöröshagymát vágjuk apróra, a petrezselymet vágjuk finomra.
  2. A vajat forrósítsuk, és a hagymát fonnyasszuk meg a vajon, majd szórjuk rá a petrezselyem felét. A gombát rakjuk a hagymához, és pároljuk meg, tegyük hozzá a fűszereket.
  3. Öntsük fel tejszínnel, és forraljuk fel, a petrezselyem másik felét most keverjük bele.

Tészta főzése

  1. Forraljunk 1 liter vizet sóval és olajjal.
  2. A tésztát főzzük "al dente", szűrjük le, de NE mossuk le.

Tálalás

  1. A forró tésztát keverjük el a forró mártással. Tálaljuk ki tányérba.
  2. Szórjuk meg parmezán sajttal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7958
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 18.

Ajánló

Gyors és érdekes tésztaétel, tésztakedvelőknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Taglietelle tejszínes erdei gombával
Friedrich Antal 76 recept

Sokféle tésztát készítünk a Bistroban, többek között ezt is...

Hozzávalók

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!