r
Nosalty Logó

Lencseleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lencseleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3254.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    2111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    3951 micro
  • β-karotin
    9696 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13018.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    3131 mg
  • Nátrium
    8445 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4299 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1665 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    15806 micro
  • β-karotin
    38785 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 3742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    712 micro
  • β-karotin
    1746 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A csülköt egy hagyma társaságában megfőzzük.
  2. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük.
  3. A csülök főzőlevében megfőzzük a lencsét és a zöldségeket. Babérlevéllel, őrölt borssal fűszerezzük. Sózni nem valószínű, hogy kell, mert a csülök eleve nagyon sós. Ha megpuhultak a zöldségek visszatesszük a húst.
  4. A lisztből és olajbólrántást készítünk. Ha kész, a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát hozzátesszük, folyamatos kevergetés mellett felöntjük egy kevés vízzel és a forrásban lévő leveshez adjuk.
  5. Egy kevés ecettel savanyítjuk.
  6. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt kínálhatunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 271229
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy kis csülök még a mélyhűtőben, és a gyerekek pedig erre a levesre szavaztak. Természetesen palacsinta kísérte. Általában javasolt a lencsét még előző este vízbe áztatni, mivel így könnyebben puhul. Erre nekem most nem volt lehetőségem, mert  előző este még nem terveztem ezt a levest. Így is nagyon finom és puha lett.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!