r
Nosalty Logó

Kakaós csiga gyorsan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Kakaós csiga gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2955 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4277.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 2955 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 357 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyük a túrót, átszitált porcukrot, sót egy keverőtálba.
  2. Adjuk hozzá először a tejet, majd fokozatosan az5 ekolajat. A robotgép segítségével jól összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Lisztezett felületen átgyúrjuk, és téglalap formájúra nyújtjuk.
  5. Megkenjük olajjal.
  6. Rászórjuk a porcukor és kakaó keverékét, majd feltekerjük, és kb. 2 cm vastag csigákat vágunk belőle.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 862
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 144468
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Ajánló

Kakaós csiga függőknek. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A túrós tésztájú csiga a Vidék íze receptmagazin 2009. februári számában jelent meg barackos változatban. A blogokon épp a kakaós változata hódít, így kipróbáltam én is. Ezer köszönet ezért a receptért Barbinak, a barbikonyhája blog írójának. A megadott mennyiségből 25 db csiga lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!