r
Nosalty Logó

Szülinapi csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anikusz
Szülinapi csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5855.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2001 micro
Összesen 4404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a fehérjét kemény habbá, hozzáadjuk a cukrot, majd tovább verjük. Belekeverjük egyesével a sárgáját, majd a sütőporos lisztet és a kakaót nagyon óvatosan.
  2. Margarinozott, lisztezett, közepes méretű tortaformába öntjük, és lassan, tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt, három részre vágjuk.
  3. A krémhez keverőgéppel a puha margarint, a porcukrot és a kakaót összekeverjük, míg habos nem lesz. Ha túl kemény, akkor a Hulalából cseppentünk hozzá egy picit.
  4. A kihűlt tortalapokat megkenjük vele. Tetejére és oldalára nem teszünk.
  5. A bevonathoz felverjük géppel a Hulalát kevés cukorral. Bevonjuk vele az egész tortát, majd a maradék krémet színezzük tetszőleges ételfestékkel.
  6. Habzsákba tesszük, és mintázzuk a tortát. (Én habzsák hiányában porcukros zacskóba tesszük a habot, és régi habzsáknyomó formát dugtam belülről a kivágott sarokba, de nélküle is lehet.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32419
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 05.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Anikusz 11 recept

Kisfiam első születésnapjára készült, nagyon tetszett neki. Sokat kísérleteztem, míg kialakult ez a piskóta. Olyat szerettem volna, ami nem olyan könnyű tésztájú, hanem kicsit tömörebb, de nem fullasztó, ezért kellett a több liszt és a rétesliszt. A családnak nagyon ízlett, mert egyszerű és finom.

Hozzávalók

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek