r
Nosalty Logó

Szőlőkrémes charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szeva
Szőlőkrémes charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Összesen 465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Összesen 5561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6553.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    2085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4043 micro
Összesen 5561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Elkészítjük a piskóta roládot. A sütőpapírra ferde csíkokba nyomjuk felváltva a sárga és barna piskótatésztát.
  2. Mikor kisült, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük. Szemből tekerjük, így kapunk 2 tekercset, amit középen elvágunk, ha kihűlt.
  3. A szőlőlevet, a tojásokat, a cukrot, és a keményítőt keverjük ki, és gőz fölött főzzük sűrű krémmé. Ha kész, elzárjuk a gázt és a beáztatott zselatint egyenként folyamatos keverés közben a krémbe keverjük. Hűtőbe tesszük.
  4. Ha kihűlt a krém, dolgozzuk bele a lemon curd-ot, végül óvatosan keverjük hozzá a felvert habot is.
  5. Egy tepsit béleljünk ki fóliával, és sorakoztassuk bele a ½ cm-es piskóta karikákat. A közökbe tegyünk szőlőszemeket, majd egy sor szőlővel terítsük be az egész piskótát, felváltva a fehér, rosé, fekete-szőlőt. Erre ráöntjük a tejszínes krémet. Tetejét kirakjuk a maradék szőlőszemekkel, de itt is felváltva a színeket.
  6. Befedjük a piskóta alappal, és hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen.
  7. Másnap tálra borítjuk, és rákanalazzuk az összefőzött zselét. (Nagyon hamar megdermed.)
  8. A torta oldalát habbal díszíthetjük, de anélkül is jól mutatnak a kilátszó színes szőlőszemek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4605
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

Lemon curdot szoktam készíteni, ha van "felesleges" citromom, mert csavaros üvegben sokáig eláll a hűtőben. Bármilyen gyümölcsös krémet meg lehet bolondítani vele. Legutóbb a győri kekszet ragasztottam össze vele. Nagyon finom, puha dédi-keksz lett belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az őszi születésnapokat a mellékelt tortával éltettük. Elég sok kritériumnak kellett megfelelni: a tészta csak jelképes legyen, tejtermék, dió-féle nem lehet benne, csokoládénak (kakaó) viszont kell lennie. Különben nem torta a torta. Eredetileg borkrémes torta lenne, de.....  A  szőlőlé és a lemon curd nagyon jól harmonizált. 2-88 évesig mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!