r
Nosalty Logó

Szintetizátor torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szintetizátor torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Diókrém

Összesen 728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Diókrém

Összesen 8751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Diókrém

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    475.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    215 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12983.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    3063 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    996 mg
  • Foszfor
    5516 mg
  • Nátrium
    2985 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1008.9 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    1904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1561 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3045 micro
Összesen 8751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a vízzel, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük.
  3. A tojásos masszához hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport.
  4. Ehhez a masszához végül keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéket.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Diókrém

  1. A tejet a liszttel gőz fölött sűrűre főzzük.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a a porcukrot, a margarint és a darált diót, majd hozzájön a rumaroma.
  3. Töltjük a tortát.
  4. A torta tetejét gőz fölött olvasztott csokoládéval és gőz fölött porcukorral felvert tojásfehérjével díszítjük. A szintetizátoron a félhangok kitkat-os csokoládé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1430
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Én a piskóta tésztát 2 adagban készítettem el. 2*6 tojásból. Így és egyben is meg lehet sütni egy nagyobb tepsiben a 12 tojásos piskótát. 

Receptkategóriák

Ezt a tortát nagypapámnak készítettem el, szerettem volna személyre szóló tortát, és mivel szeret szintetizátorozni, adta magát, hogy akkor ilyen dolgot kell elkészítenem. A végeredmény így sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!