r
Nosalty Logó

Székelykáposzta 4.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KisnéTimi
Székelykáposzta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Összesen 569 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Összesen 3412 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Összesen 101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2014.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 569 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.8 g

Zsír

  • Összesen
    230.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12086.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2634 mg
  • Nátrium
    7984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2363.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    600 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    1217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3412 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Elkészítés

A párolt káposztához

  1. A fehér káposztát legyaluljuk és lesózzuk.
  2. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a káposztát, kevés vizet is öntünk alá, majd fedő alatt lassú tűzön pároljuk kb. 80 percig.
  3. Ezalatt néhányszor megkeverjük, nehogy leégjen. Amikor már puha, ecettel savanyítjuk.
  4. Amíg a káposzta párolódik, addig hagyományosan elkészítjük a sertéspörköltet:
  5. A combot összevágjuk.
  6. A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, félrehúzzuk a tűzről és fűszerezzük a borssal, pirospaprikával, ételízesítővel, húsleveskockával és a paprikakrémekkel.
  7. Beletesszük a húst és felöntjük vízzel és főzzük.
  8. Kb. 20 perc után törjük bele a fokhagymát és főzzük puhára a húst.
  9. Amikor kész a párolt káposzta és a pörkölt, egyszerűen keverjük össze őket.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 101596
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Ajánló

Tejföllel és friss kenyérrel kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Székelykáposzta 4.
KisnéTimi 35 recept

A székelykáposztát így szoktam elkészíteni: párolt káposzta és sertéspörkölt keveréke. Nem is tudnám másképp elképzelni. Nagyon finom.

Hozzávalók

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.