Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással recept

Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minek a sztori. Csak csinálni kell. ;)

hozzávalók / 2 adag

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

ajánlat

Évjárattól függetlenül itt leginkább Jásdi dűlőszelektált boraira gondolok vagy egy Malatinszky Chardonnay-ra. Az elsőben inkább a talaj adta mineralitás, a másodikban a profi hordókezelés a meghatározó. A harmadik szóba jöhető választás, amit biztosan nem fogunk megbánni, az a Légli Landord.

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

petrezselymes burgonya és sült pisztránggal, tartármártással és burgonyával tálalt natúron sült pisztráng
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, belülről enyhén borsozzuk.
  2. A citromokat alaposan megmossuk, majd az egyiket karikákra szeleteljük. A citromkarikákkal kibéleljük a pisztráng belsejét.
  3. Egy tepsibe helyezve, kevés folyadékot aláöntünk, alufóliával lefedjük. Behelyezzük a sütőbe, kb 160-170°C-on sütjük 15 percen át, majd a tetejéről levesszük az alufóliát, és így még 5-10 percig sütjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a hordóburgonyát. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk, majd hordó alakúra formázzuk. Ezt puhára főzzük sós vízben, majd kevés petrezselyes vajon átforgatjuk.
  5. Ezután elkészítjük a tartárt. A tojássárgáját verni kezdjük, majd fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk a napraforgó olajat. Ha megvan, hozzáadunk egy fél citromnak a levét, kb. 20 g porcukrot, 1 dl habtejszínt és 1 dl minőségi fehérbort.
  6. Az egészet ízlésesen tálaljuk. A sárgarépát meghámozzuk, majd vékony szeletet vágunk belőle. Meghajtjuk, a tálra helyezzük, majd a közepébe egy roston sült citromot helyezünk. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 15 586
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jule LeGrand

Mióta szakács: 2011.07.29.
3 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Elég jó híreket jelentett be az Ikea
Elég jó híreket jelentett be az Ikea
Kezdhetjük az internetes rendelést az IKEA áruházából, igaz, egyelőre áruházi átvétellel. 2017 nyarától azonban már házhoz szállítás is elindul.
Teljes razziát rendeltek el a magyar "élelmiszerbotrány"-ügyben
Teljes razziát rendeltek el a magyar "élelmiszerbotrány"-ügyben
A múlt heti NÉBIH-vizsgálat szerint az élelmiszergyártó-multik jóval silányabb minőségű termékekkel látják a hazai boltokat. Most egy újabb, átfogó vizsgálatot rendeltek el.
1804