Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással recept

1 adag
3606
kcal
Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minek a sztori. Csak csinálni kell. ;)

hozzávalók / 1 adag

A sült pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

ajánlat

Évjárattól függetlenül itt leginkább Jásdi dűlőszelektált boraira gondolok vagy egy Malatinszky Chardonnay-ra. Az elsőben inkább a talaj adta mineralitás, a másodikban a profi hordókezelés a meghatározó. A harmadik szóba jöhető választás, amit biztosan nem fogunk megbánni, az a Légli Landord.

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

petrezselymes burgonya és sült pisztránggal, tartármártással és burgonyával tálalt natúron sült pisztráng
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, belülről enyhén borsozzuk.
  2. A citromokat alaposan megmossuk, majd az egyiket karikákra szeleteljük. A citromkarikákkal kibéleljük a pisztráng belsejét.
  3. Egy tepsibe helyezve, kevés folyadékot aláöntünk, alufóliával lefedjük. Behelyezzük a sütőbe, kb 160-170°C-on sütjük 15 percen át, majd a tetejéről levesszük az alufóliát, és így még 5-10 percig sütjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a hordóburgonyát. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk, majd hordó alakúra formázzuk. Ezt puhára főzzük sós vízben, majd kevés petrezselyes vajon átforgatjuk.
  5. Ezután elkészítjük a tartárt. A tojássárgáját verni kezdjük, majd fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk a napraforgó olajat. Ha megvan, hozzáadunk egy fél citromnak a levét, kb. 20 g porcukrot, 1 dl habtejszínt és 1 dl minőségi fehérbort.
  6. Az egészet ízlésesen tálaljuk. A sárgarépát meghámozzuk, majd vékony szeletet vágunk belőle. Meghajtjuk, a tálra helyezzük, majd a közepébe egy roston sült citromot helyezünk. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 658
elküldve: 1
receptkönyben: 36
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jule LeGrand

Mióta szakács: 2011.07.29.
3 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
Miért ilyen drága a citrom?
Miért ilyen drága a citrom?
Gondolom sokan szembesültetek már azzal, hogy a citrom nem igazán pénztárcabarát. Bár ez nem új keletű jelenség, most utánajártunk, miért drágul folyton ez a déligyümölcs.
3603