Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással

Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minek a sztori. Csak csinálni kell. ;)

hozzávalók / 2 adag

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

ajánlat

Évjárattól függetlenül itt leginkább Jásdi dűlőszelektált boraira gondolok vagy egy Malatinszky Chardonnay-ra. Az elsőben inkább a talaj adta mineralitás, a másodikban a profi hordókezelés a meghatározó. A harmadik szóba jöhető választás, amit biztosan nem fogunk megbánni, az a Légli Landord.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, belülről enyhén borsozzuk.
  2. A citromokat alaposan megmossuk, majd az egyiket karikákra szeleteljük. A citromkarikákkal kibéleljük a pisztráng belsejét.
  3. Egy tepsibe helyezve, kevés folyadékot aláöntünk, alufóliával lefedjük. Behelyezzük a sütőbe, kb 160-170°C-on sütjük 15 percen át, majd a tetejéről levesszük az alufóliát, és így még 5-10 percig sütjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a hordóburgonyát. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk, majd hordó alakúra formázzuk. Ezt puhára főzzük sós vízben, majd kevés petrezselyes vajon átforgatjuk.
  5. Ezután elkészítjük a tartárt. A tojássárgáját verni kezdjük, majd fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk a napraforgó olajat. Ha megvan, hozzáadunk egy fél citromnak a levét, kb. 20 g porcukrot, 1 dl habtejszínt és 1 dl minőségi fehérbort.
  6. Az egészet ízlésesen tálaljuk. A sárgarépát meghámozzuk, majd vékony szeletet vágunk belőle. Meghajtjuk, a tálra helyezzük, majd a közepébe egy roston sült citromot helyezünk. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 16 903
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jule LeGrand

Mióta szakács: 2011.07.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

petrezselymes burgonya és sült pisztránggal, tartármártással és burgonyával tálalt natúron sült pisztráng

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1804
pisztráng 400 g
citrom 1 db
15 g
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 3 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
porcukor 20 g
habtejszín 1 dl
fehérbor 1 dl
5 g
snidling 3 szál
burgonya 3 db
vaj 30 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sárgarépa 1 db
citrom 1 db