Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással recept

Kalória?
Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minek a sztori. Csak csinálni kell. ;)

hozzávalók / 1 adag

A sült pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

ajánlat

Évjárattól függetlenül itt leginkább Jásdi dűlőszelektált boraira gondolok vagy egy Malatinszky Chardonnay-ra. Az elsőben inkább a talaj adta mineralitás, a másodikban a profi hordókezelés a meghatározó. A harmadik szóba jöhető választás, amit biztosan nem fogunk megbánni, az a Légli Landord.

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

petrezselymes burgonya és sült pisztránggal, tartármártással és burgonyával tálalt natúron sült pisztráng
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, belülről enyhén borsozzuk.
  2. A citromokat alaposan megmossuk, majd az egyiket karikákra szeleteljük. A citromkarikákkal kibéleljük a pisztráng belsejét.
  3. Egy tepsibe helyezve, kevés folyadékot aláöntünk, alufóliával lefedjük. Behelyezzük a sütőbe, kb 160-170°C-on sütjük 15 percen át, majd a tetejéről levesszük az alufóliát, és így még 5-10 percig sütjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a hordóburgonyát. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk, majd hordó alakúra formázzuk. Ezt puhára főzzük sós vízben, majd kevés petrezselyes vajon átforgatjuk.
  5. Ezután elkészítjük a tartárt. A tojássárgáját verni kezdjük, majd fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk a napraforgó olajat. Ha megvan, hozzáadunk egy fél citromnak a levét, kb. 20 g porcukrot, 1 dl habtejszínt és 1 dl minőségi fehérbort.
  6. Az egészet ízlésesen tálaljuk. A sárgarépát meghámozzuk, majd vékony szeletet vágunk belőle. Meghajtjuk, a tálra helyezzük, majd a közepébe egy roston sült citromot helyezünk. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 027
elküldve: 1
receptkönyben: 38
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jule LeGrand

Mióta szakács: 2011.07.29.
3 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Linzerkarikák húsvéti kiadásban
Linzerkarikák húsvéti kiadásban
Miért nincs igazi húsvéti édesség, amit csak ilyenkor készítünk? Én kreáltam egyet, ami ízig-vérig tavaszi, és egyben tökéletes vendégváró is.
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
3603