r
Nosalty Logó

Sonkás-tojásos rúd színes zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Sonkás-tojásos rúd színes zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2322 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3127.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 2322 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon alatta.)
  2. Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből stb. elkészítjük a mártást.
  3. 3 púpos ek zselatint 1,5- 2 dl vízzel feloldunk, felmelegítjük.
  4. Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzá.
  5. Amíg a saláta hűl, gépsonkávak kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá fóliát tehetünk, úgy könnyebb kiszedni.
  6. A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba).
  7. Kivesszük a hűtőből, és beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a marardék masszát. Befedjük a sonkával.
  8. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 44784
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Nagyon mutatós, könnyű elkészíteni, és mellesleg finom is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!