Sertésszelet Jóasszony módra recept

Sertésszelet Jóasszony módra
Sertésszelet Jóasszony módra
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik szakácskönyvemből való a recept eredetije (szerzők: Murányi Péter és Murányi Katalin). De én a végén a húsokhoz nem raktam hámozott  kockára vágott burgonyát, amivel az egészet készre pároljuk.
Én inkább rizst főztem hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A húsokat kisütés előtt lisztbe is forgathatjuk, és akkor bundája lesz a sütés során.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszeletek gombával és szalonnával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és forró zsiradékban félig puhára sütjük.
  2. Közben a szalonnát kis kockára vágjuk, és kisütjük.
  3. Ehhez adjuk az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt gombát; sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  4. Amikor a gomba levet ereszt, visszahelyezzük a hússzeleteket, és felöntjük fehérborral.
  5. Mikorra a hús megfő, az alkoholtartalom eltávozik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 54 507
elküldve: 3
receptkönyben: 338
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 cs, 2015-07-23 06:54

Ez nem jóasszony módra készített étel hanem egy gombás szelet.A jóasszony módhoz még kellene bele zöldborsó is és sonka,meg csirkemáj is.

manócska2010
manócska2010 k, 2012-05-29 08:16

Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. Nekem a 2 dl fehérbor kevés lett, így tettem még hozzá húsleves alaplét. Köszönet a receptért! Üdv Manó

vitamin51
vitamin51 szo, 2010-07-31 20:30

Hmmmm ez nagyon finom, én is hasonlóan készítem. Azért érdemes kipróbálni krumplival, mert úgy még jobb. Én elősütöm a kockára vágott krumplit és a végén párolom össze a szaftos gombával. Holnap ez lesz az ebéd, már alig várom :-)

Legfrissebb cikkek

Itt a tészta-liszt meghajtású autó?
Itt a tészta-liszt meghajtású autó?
Bár a Gyermelyi új találmánya benzinnel működik, mégis csupán tésztára és lisztre van szükség ahhoz, hogy esetleg a Te házad elé guruljon be. Hajts rá! (x)
A hét szakácsa: gasztróger
A hét szakácsa: gasztróger
E heti szakácsunk: gasztróger, egy bájos fiatal hölgy. Eláruljuk, Nikinek hívják, és távlati céljai között étteremnyitás és szakácskönyvek is szerepelnek. Ismerjétek meg!
1041