Sertésszelet Jóasszony módra recept

Sertésszelet Jóasszony módra
Sertésszelet Jóasszony módra
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik szakácskönyvemből való a recept eredetije (szerzők: Murányi Péter és Murányi Katalin). De én a végén a húsokhoz nem raktam hámozott  kockára vágott burgonyát, amivel az egészet készre pároljuk.
Én inkább rizst főztem hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A húsokat kisütés előtt lisztbe is forgathatjuk, és akkor bundája lesz a sütés során.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszeletek gombával és szalonnával

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és forró zsiradékban félig puhára sütjük.
  2. Közben a szalonnát kis kockára vágjuk, és kisütjük.
  3. Ehhez adjuk az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt gombát; sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  4. Amikor a gomba levet ereszt, visszahelyezzük a hússzeleteket, és felöntjük fehérborral.
  5. Mikorra a hús megfő, az alkoholtartalom eltávozik.

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 841
elküldve: 2
receptkönyben: 301
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

Hozzászólások (2)

manócska2010
manócska2010k, 2012-05-29 09:16

Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. Nekem a 2 dl fehérbor kevés lett, így tettem még hozzá húsleves alaplét. Köszönet a receptért! Üdv Manó

vitamin51
vitamin51szo, 2010-07-31 21:30

Hmmmm ez nagyon finom, én is hasonlóan készítem. Azért érdemes kipróbálni krumplival, mert úgy még jobb. Én elősütöm a kockára vágott krumplit és a végén párolom össze a szaftos gombával. Holnap ez lesz az ebéd, már alig várom :-)

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
1290