r
Nosalty Logó

Sajttorta meggytetővel Gizitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Sajttorta meggytetővel Gizitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Összesen 748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Összesen 5960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    392.7 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A kétféle kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk össze, majd alaposan keverjük össze. A vajat olvasszuk fel, majd öntsük hozzá a morzsalékos kekszhez, és keverjük össze.
  2. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a peremét is befedje, majd öntsük bele az összekevert kekszet, és egyenletesen lapogassuk bele a formába. (tenyérrel nyomkodjuk le)
  3. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy megdermedjen.

Mascarponés-habos krém

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk hozzá a citromlevet, és keverjük simára a krémet. (ízlés szerint több cukrot és citromlevet is tehetünk hozzá)
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
  3. A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a krémet.
  4. Ezután tegyük vissza a hűtőbe pár órára, vagy egész éjszakára hogy a krém kellően megdermedjen.

Meggyöntet

  1. Egy serpenyőbe tegyük bele a meggyet, öntsünk rá a meggyléből, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, a rumaromát, majd főzzük kb. 15 percig.
  2. Az étkezési keményítőt keverjük simára a hideg vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő meggyhez.
  3. Ezután 1-2 perc alatt, kevergetve sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
  4. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a tortát helyezzük egy tortatálra, és ízlés szerint kanalazzuk rá a teljesen kihűlt meggyöntetet.
  5. Az elkészült tortát ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük süteményes tányérra, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1087
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.