r
Nosalty Logó

Sajtos-sós kiflik tang zhong módszerrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sajtos-sós kiflik tang zhong módszerrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kovász

Tang zhong

Kelt tészta

Összesen 1039 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kovász

Tang zhong

Kelt tészta

Összesen 4153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kovász

Tang zhong

Kelt tészta

Összesen 248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1039 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5918.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    2575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 4153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Kovász

Tang zhong

Kelt tészta

Elkészítés

Kovász

  1. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Elkészítjük a tang zhong-ot.
  2. Kenyérsütőgépbe öntsük bele a hozzávalókat, és jól dolgoztassuk ki, majd kelesztjük 40 percig.
  3. Deszkára öntjük, átgyúrjuk, és elosztjuk 3 részre.
  4. Külön-külön kinyújtjuk, megkenjük zsírral, megszórjuk reszelt sajttal. Majd felvágjuk háromszögekre, és a szélesebb felétől felcsavarjuk, kiflit formázunk belőle, és duplájára kelesztjük.
  5. A tetejét tojással megkenjük, és megszórjuk tengeri sóval, esetleg magvakkal.
  6. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3032
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Ajánló

Tejet szükség szerint adjunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a receptet az interneten egy olasz oldalon találtam. Ez valójában egy kenyér recept, de először pogácsára gondoltam, de a végén mégis inkább kifliket készítettem belőle, ezért is tettem a tésztába 1 tojást. A kenyér receptjében ez nem szerepel. Annyira gyönyörű volt azon az oldalon a kenyér, onnan írtam le ezt a receptet, élőkovásszal és tang zhonggal. Nagyon könnyű és rugalmas lett a kifli tésztája.

Hozzávalók

Kovász

Tang zhong

Kelt tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek