r
Nosalty Logó

Sajtos almás rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Sajtos almás rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 435 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8807 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 2609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét vágjuk vékony szeletekre, majd sózzuk és borsozzuk be alaposan.
  2. Az almákat felezzük el, a magházakat vágjuk ki, és vágjuk vékony cikkekre.
  3. Egy téglalap alakú jénai edényt olajozzunk ki mindenhol, és a husik felét szépen helyezzük egymás mellé a tál aljába. Erre fektessük rá egyenletesen eloszlatva az almacikkek felét. Erre tesszük a a maradék husikat, majd befedjük a maradék almával.
  4. A tejszínbe keverjünk el két kanál lisztet, kevés sót és borsot, a szerecsendiót, egy evőkanál csípős mustárt, és öntsük rá az egészet egyenletesen a rakott almás-husira, ügyelve arra, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
  5. A kakukkfüvet morzsoljuk le az ágacskákról, vagy aprítsuk jól fel, és szórjuk szét a tejszín tetején, majd ezt követően fedjük be az egészet a reszelt sajttal.
  6. Lefedve 200 °C-on 45 percet süssük légkeveréssel, majd fedő nélkül alsó-felső sütéssel még további 10-15 percet, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Akit zavar a sok lé, ami keletkezik sülés közben az alján, az kiemelheti a jénaiból, és áthelyezheti egy sültes tálra, de tálalhatjuk a szafttal is, és ebből kanalazhatunk a köretünkre - rizst vagy krumplit ajánlok mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11069
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

...egy ötlet egy finom ebédhez :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!