r
Nosalty Logó

Sajtleves paprikával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Sajtleves paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 394 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1574 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 156 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6062.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    5982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1506 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 394 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    23926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    6023 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 1574 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    2364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Ahagymát kockára vágjuk, a fokhagymát apróra.
  2. A paprikát vékony csíkokra vágjuk.
  3. Avajjal és a liszttel világos rántást készítünk.
  4. Hozzáadjuk a hagymákat, pirítjuk.
  5. 2 dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a kockasajtokat.
  6. Kevergetjük, megvárjuk, míg a sajtok szétolvadnak a levesben.
  7. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fűszereket és a paprikát.
  8. Összeforraljuk.
  9. Acréme fraîche-t kevés levessel összekeverve a többihez adjuk.
  10. Egyet forr és tálalunk.
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23443
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 24.

Ajánló

Campingsajttal nekem jobban ízlik, Vilmosnak azonban most a Medve a kedvence - hála TV, gondolom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtleves paprikával
Harmathy Ildikó 313 recept

Ebben a levesben a fűszerek nem főszereplők, hanem finom összhatásukkal harmonizálják az ízhatást. Fogjuk tehát magunkat vissza az adagolásukkal!

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek