r
Nosalty Logó

Sablé Viennois à la Vanille

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sablé Viennois à la Vanille
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 471 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra.
  2. A megolvasztott vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojásfehérjét és a vaníliarúdból kikapart magokat, pár percig megint keverjük, habosítjuk.
  3. Aztán beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük. Könnyű állagú tésztát kell kapnunk.
  4. Csillagcsőrös habzsákba töltjük, majd W vagy S alakban sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk.
  5. A sütési idő körülbelül 10-12 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11334
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Ajánló

Reggel, délben, este, nagymamáknak, osztálytársaknak...egyszóval mindig, mindenhol, mindenkinek. :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tulajdonképpen egy egyszerűnek tűnő omlós keksz (a név csak azért van ilyen szép terjedelmesen kiírva, hogy végre valami gyakorlati hasznát is vegyem a franciatudásomnak:D), de csak tojásfehérje kell a tésztájába. Akinek eddig ugyanúgy kétségei voltak a vaníliarúddal szemben mint nekem, annak üzenem, hogy ennek a keksznek valami elképesztő íze van, szerintem pont a vaníliarúd miatt (erről hosszabban is szövegelek), kérlek, ne spóroljátok ki belőle! Nem fogjátok megbánni. Pierre Hermé (számomra az egész recept a "gasztropicasso" és a vanília katartikus diadala) receptje, amit Ízbolygónál fedeztem fel. Határozottan a legeslegjobb keksz, amit valaha is kóstoltam. (Pedig a saját "alkotásaimmal" legtöbbször nem vagyok kibékülve, és mindig találok rajtuk kritizálni valót...ennek max. a küllemén lenne mit javítani...:-)) Szövegelés itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek