Rumos-csokis-kókuszos muffin recept

Rumos-csokis-kókuszos muffin
Rumos-csokis-kókuszos muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angliába való visszautazásom előtt ma találkoztam utoljára a "Csajokkal". Ez az ötfős banda még a gimi utolsó két évében forrott így össze, azóta is töretlenül folytatjuk a hatalmas traccspartik és végtelen nevetések hagyományát, melyhez a csokifondütől a Fütyülősig rengeteg féle extra társulhat. :) Ma egy teázóban ütöttünk tanyát, a galéria összes puffját megkaparintva kényelembe helyeztük magunkat, mindenki megrendelte a maga habos kakaóját / chilis rooibush teáját / tejeskávéját / vadcseresznyeteáját / forró csokiját (tessék kitalálni, melyiket ittam én! ;), hogy aztán órákon át follyon belőlünk a szó, meg a kacagás.
Én persze készültem egy kis búcsúajándékkal is, mindenkinek sütöttem egy ilyen muffint, benne személyes üzenettel. Csak remélem, hogy nem cseréltem őket össze :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-kakaós muffin, kakaós-kókuszos muffin rumos csokitetővel, csokoládés-rumos muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinformákat kivajazzuk és hűtőbe tesszük.
  2. A kókuszreszeléket elkeverjük 10 ek rummal. A sütőport és a kakaót elvegyítjük a liszttel.
  3. A vajat a tejbe tesszük, és olvadásig melegítjük.
  4. A cukrot habosra keverjük először a tojásokkal, majd a langyos vajas tejjel is.
  5. Ebben belekeverjük a rumos kókuszt, majd a lisztes keveréket is.
  6. A masszával megtöltjük a muffinformákat, majd előmelegített sütőben megsütjük. 5 percig a formában pihentetjük, aztán rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
  7. Közben a csokit felolvasztjuk a maradék 2 ek rummal, és ezzel a mázzal vonjuk be a muffinokat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 122
elküldve: 0
receptkönyvben: 213
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept
hirdetés

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea k, 2011-02-01 21:01

Na ez igaz! Úgy általában a száraz sütik majszolása úgy ahogy van, siralmas. Bár nálunk a száradásig soha nem fajult még a dolog, csak gyerekkoromban emlékszem nagymamám fullasztóan száraz piskótáira és kelt sütijeire.

Nekem is bejött, csak fura volt elsőre, de mindent ki kell próbálni, a kókuszt meg nagyon szeretem!

Tmea
Tmea / Tmea sze, 2011-01-05 09:51

Hogy érted azt, hogy a plusz liszt "nem igazán számított", amikor kell bele?
A lányomnak sütöttem a névnapjára, és neki nagyon ízlett, a végeredménnyel nem volt semmi baj, csak fura volt, hogy olyan lett, mint egy vízzel teli szivacs, de semmiképp nem rossz.

durcs
Durcsó / durcs k, 2011-02-01 19:19

Szia, bocsi, hogy csak most válaszolok! Úgy értem, hogy ha teszel bele plusz lisztet, akkor is "vízzel teli szivacs"-szerű lesz. Persze, nem tudom, hogy anélkül milyen lenne. Nekem személy szerint ez bejön, gyakran az a muffinok baja, hogy irtó hamar kiszárad.. Egy hatalmas száraz muffin majszolgatásánál pedig kevés letargikusabb dolog van :) Mindenesetre örülök, hogy ízlett a lányodnak! Üdv, Durcsó

Tmea
Tmea / Tmea szo, 2011-01-01 19:25

Ebből a mennyiségekből, amit megadtál, nekem egy tejszínhígságú lötty lett, amit nem mertem beleönteni a formákba, így tettem még hozzá vagy 10 dkg lisztet, de még így is egy meglehetősen nedves állagú tészta lett a végeredmény. Biztos, hogy ehhez a 2,5 dl tejhez csak 15 dkg liszt kell? Egyébként finom, legközelebb kipróbálom 1,5 dl tejjel...
BUÉK!
TímeA

durcs
Durcsó / durcs k, 2011-01-04 21:21

Kedves Tímea, emlékszem, hogy nekem is pontosan olyan lett a tésztám anno, mint neked. Nagyon folyt, kis lisztet én is raktam még bele, de nem igazán számított. Viszont nekem ugyan, ahogy mondod, kicsit nedves, de semmiképp nem nyers lett a végeredmény, nekem kifejezetten ízlett, hogy nem száraz. BUÉK neked is!
Durcsó

durcs
Durcsó / durcs sze, 2010-10-06 15:38

Szia, szerintem próbáld meg nyugodtan aromával. Lehet, hogy nem lesz pontosan ugyanolyan, de szerintem azért aromával is működőképes a dolog. Sok sikert! Durcsó

nyamóka
nyamóka / nyamóka k, 2010-10-05 17:09

Nekem sem a muffin a kedvenc sütim, de ez nagyon jól néz ki, kimondottan megkívántam. :)
És benne a személyes üzenetek-hát ez nagyon kedves ötlet! :) Üdv.: Éva

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp v, 2010-10-03 01:14

Húúúúú, ez tényleg az, pedig nem vagyok egy nagy muffinfan! Bár a Samy sacher muffinját is szerettem, meg ezt is fogom, akkor mégis az vagyok?! :)))) Mindenesetre mentettem! Puszi: Mrs Smith

durcs
Durcsó / durcs v, 2010-10-03 12:56

Hahó, igen, édesanyám is hasonló, elég rossz véleménnyel van mindenféle muffinról, de ebből még másnap is vitt magával a munkahelyére ;) Puszi, Durcsó

879