r
Nosalty Logó

Ricottás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 3914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összeállításához egy tálba öntjük a darált mandulát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót és a fahéjat. Az alapanyagokat összekeverjük. A felolvasztott vajat a tojás sárgájával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Morzsás állagúra dolgozzuk össze.
  2. Egy tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd tésztát belehelyezzük, jól elegyengetjük. Előmelegített 180 °C –os sütőben, légkeverésen ,15-20 perc alatt világos színűre sütjük.
  3. Amíg a tészta hűl, a töltelék alapanyagait elektromos habverővel simára keverjük.
  4. Amikor kihűlt a tészta a tetejét megkenjük narancsdzsemmel/ vagy meghintjük kandírozott narancshéjjal.
  5. A tésztára öntjük a krémet és kb. 45 perc alatt 180 °C –os sütőben, légkeverés módon megsütjük. Nem baj, ha a krém teteje kicsit remegős marad.
  6. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 55088
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sajttorták egyik variációja ez, ami a mandulától és a narancsdzsemtől érdekes ízű. Nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!