r
Nosalty Logó

Réteges töltött kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Réteges töltött kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    2713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13699.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    10852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    703 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 6641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    250 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, meleg vízben.
  2. Ha felfutott, összekeverjük a joghurttal, olajjal és a sóval, majd begyúrjuk a tésztát, és 30 percig kelesztjük.
  3. Miután megkelt, 8 részre osztjuk. Az első gombócot téglalap alakúra nyújtjuk és ráreszeljük a margarin 1/7-ét. És így sorban, ameddig el nem fogynak a gombócok (az utolsó lapra már nem kell margarint reszelni), pihentessük ameddig elkészítjük a tölteléket.
  4. A töltelékhez lereszeljük a szalámit, összekeverjük a ketchuppal és az oregánóval.
  5. A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, felvágjuk háromszögeknek, majd megtöltjük.
  6. Kiolajozott tepsire rakjuk, a tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal ill. tengeri sóval.
  7. Előmelegitett sütőben szép pirosra megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9707
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 10.

Ajánló

Én úgy szoktam  feldarabolni a tésztát, hogy szétnyújtom téglalap alakúra, horizontálisan 10 cm-enként felcsíkozom, és abból vagdosom ki a háromszögeket. Valahogy így:  VVVVVVVVV -remélem érthető!:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt ma készítettem ebédre, nagyon finom, laktató kifli. Tetszés szerint lehet bele másfajta tölteléket is tenni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!