r
Nosalty Logó

Répa leveles tésztában sütve, majonézes mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Répa leveles tésztában sütve, majonézes mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveles tésztás répa

Mártogatós

Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveles tésztás répa

Mártogatós

Összesen 1968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveles tésztás répa

Mártogatós

Összesen 137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14747 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73737 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2525 micro
Összesen 1968 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2141 micro
  • β-karotin
    5101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 137 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Leveles tésztás répa

Mártogatós

Elkészítés

Leveles tésztás répa

  1. A répákat meghámozzuk, majd lobogó sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
  2. Hagyjuk őket egy kicsit hűlni, majd köréjük tekerjük a felcsíkozott leveles tésztát.
  3. Egy sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük kevés tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  4. 220 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megpirítjuk őket.

Mártogatós

  1. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a sült répa mellé tálaljuk mártogatósként.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1628
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsvéti időszak zöldségsztárja a megunhatatlan sárgarépa, amit most leveles tésztába öltöztettünk, hogy szuper vendégváró falatként szolgáljon. A sós finomságot majonézes mártogatóssal egészítettük ki, ami biztosan elnyeri majd a vendégek tetszését.

Hozzávalók

Leveles tésztás répa

Mártogatós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.