r
Nosalty Logó

Ratatouille provencale

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ratatouille provencale
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2550 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3584 micro
Összesen 425 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    220 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2817.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1320 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1065 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    729 micro
  • β-karotin
    13923 micro
  • β-crypt
    3014 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    21502 micro
Összesen 2550 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    445 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Miután alaposan megmostuk a zöldségeket, felaprítjuk vékony szeletekre a vöröshagymát és a fokhagymát. A paprikák magházát, és a paradicsomok szárait eltávolítjuk, a padlizsánok végeit levágjuk, a zöldségeket felkockázzuk.
  2. Egy edényben felmelegítjük az olívaolajat, a fokhagymát és a vöröshagymát lassú tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és 5 percig sütjük, majd az edénybe tesszük a cukkíniket, és miután levet engedtek, hozzáadjuk a padlizsán- illetve a paradicsomkockákat. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Lassú tűzön, kb. 1 óra 45 percig főzzük a ratatouille-unkat, időnként megkeverve. Fedő alatt főzzük kb. 90 percig, majd a fedőt levéve folytatjuk a főzést. Ekkor szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel, és oregánóval.
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17629
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 26.

Ajánló

Fogyaszthatjuk hidegen, friss bagettel, vagy melegen, kuszkusszal.

Receptkategóriák

A ratatouille hagyományos francia egytálétel. Szokás mediterrán lecsónak is nevezni. Elsősorban Provence-ban készítik, különösen Nizzában. A franciák szerint a jó ratatouille titka a hosszú és lassú tűzön történő főzésben rejlik.  A csúcsgasztronómiában sok a finomított variáció. Gyakori az apró (öt milliméteres) kockára vágott zöldség, s az elkészítésben is előfordulnak régiónként különböző módszerek. Ezt a receptet Nizzából hoztam.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek