r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj sült almával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
R.Szilvi
Rántott csirkemáj sült almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1065 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5535 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4822 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16656 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3194 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16605 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 3567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    907 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csirkemájakat megtisztítjuk. Majorannával, borssal ízesítjük.
  2. Hagyományos módon panírozzuk, majd olajban kisütjük.
  3. Az almákat feldaraboljuk (héjastól) kb. 4-6 cikkre, attól függ mekkorák.
  4. Teflon serpenyőben kevés olajon megsütjük a szeleteket, vigyázva, mert hamar karamellizálódik. Nem baj, ha nem sül teljesen puhára, jobb ha picit roppanós marad.
  5. Végül köretként a rántott májhoz kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3881
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
R.Szilvi 7 recept

Vasárnapi ebédről maradt vacsira rántott máj, viszont a köret elfogyott. Gyümölcsös kosárban árválkodott néhány alma... innen jött az ötlet. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek