Rakott paprikás krumpli à la Anyóca recept

Rakott paprikás krumpli à la Anyóca
Rakott paprikás krumpli à la Anyóca
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 55 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok új csoda kipróbálása mellett majdnem elfelejtettem a régi kedvencet, a paprikás krumplit. Most azért, hogy laktatóbb legyen, és ne a megszokott unalom, belefőztem a tésztát, sőt a zöldborsót is, tepsibe tettem, leöntöttem tejföllel, sajttal, sütőbe raktam, összesütöttem, és csoda történt, sikerült, méghozzá nem is akárhogy, elfogyott, fincsi volt, jó ötlet volt!
Nem volt rossz gondolat variálni a régi receptet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Savanyú uborkával tálaljuk, meg némi finom, friss fehér kenyérrel, mert a fiam a nélkül nem létezik.
Aki szereti, egy finom pohár bor biztos jól esik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Tésztás paprikásburgonya tepsiben rakva, Tepsis-tésztás-paprikásburgonya zöldborsóval, Lecsósburgonya-tésztával.tepsiben összesütve,
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fazékba olajat öntünk, majd a sózott vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt, közepes lángon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a pirospaprikát, elkeverjük, hozzáadjuk a lecsót, a negyedelt burgonyát, és felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje.
  3. Ízlés szerint sózzuk (vagy ételízesítőt adunk hozzá), frissen őrölt borsot teszünk bele, majd finomra vágott petrezselymezöldjét szórunk bele.
  4. Közepes lángon fedő alatt főzzük nagyjából 40 percig (a fedő ne legyen rajta teljesen, fakanállal kitámasztjuk).
  5. Ekkor beletesszük a zacskó tésztát, óvatosan megkeverjük, hozzáadjuk a 20 dkg mirelit zöldborsót és továbbfőzzük.
  6. Az utolsó két percre beletesszük a virslikarikákat.
  7. Az egészet tepsibe borítjuk, leöntjük tejföllel, ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, addig, amíg a sajt ráolvad.
  8. Forrón tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • költség: 950 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 433
elküldve: 0
receptkönyvben: 194
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 cs, 2014-10-23 22:00

Hát ezeket a hozzávalókat külön-külön is kedvelem, miért ne lehetnének együtt is jók! tetszik, üdv: Ticcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2014-10-24 19:56

Kedves Ticcsi!

Én is első nekifutásra erre gondoltam, amikor jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne egybe tenni ? És a megoldás finom lett... :) :)

Remélem, hogy sikeres lesz, és ízleni fog, amikor elkészíted. :)

Szép hosszú hétvégét kívánok:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2012-03-16 08:02

Kedves Zsófikacsa!

Finom lett az a zöldborsó nélkül is, kedves egészségetekre:-)))
Örülök, hogy sikerült,:-)) , - én inkább csak azért tettem bele, mert szeretjük, nem túl sok volt már itthon, és valami újdonságot szerettem volna, amivel:" a család fiú tagjai is képesek a zöldborsó okozta nehézséggel szembe nézni!" :-))))))
Pedig finom, egészséges, szereti mindenki, csak bújtatni kell.
Különállóan: a fiam is képes a tányérjára kitenni, mint sorminta a zöldborsót:-))))
Ez a csel mindig beválik.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

zsófikacsa
zsófikacsa cs, 2012-03-15 20:03

Igen finom kaja! Bár nekem hiányzott némi hozzávalóm itthon, mert amikor elkezdtem csinálni, akkor jöttem rá, hogy elfogyott a borsóm a mélyhütöböl, de jó volt ez anélkül is :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2011-02-12 10:29

Kedves Boribon!

Köszönöm a jó tippet. Élek vele:-)))
Neked is szép hétvégét! Lassan csillapodik, de még nem tökéletes. :-)) Azért nem keseredek el, haladok előre,...:-)
Éva-Anyóca

Boribon
Boribon / Boribon szo, 2011-02-12 02:32

Kedves Eva! Ez a migren valami rettenet. Nekem egyetlen egyszer volt (soha se elotte, se utana!), rettenetesen fajt a fejem. Erre a tesokam javasolta a citromfu teat, ajanlom neked is a bogyok melle/helyett. Es melle meg finom is. Kellemes es fajdalommentes hetveget!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva cs, 2011-02-10 12:55

Kedves olaszneanci!

Nagyon aranyos vagy!Hihetetlen, milyen csodálatos emberek vannak körülöttem!:-)))))))
Gyógyulgatok, lassan, kaptam egy tippet, az nagyon jó, de alszok tőle, viszont elmúlik!:-)) NOSPA-ANALGETICA ,egy-egy szem egyszerre és kész. Igen, sajna Vény köteles, még az Algopyrin is.:-((( Meristin és Demalgon is,ami szinte hát ha nem is napi, de azért sokszor fontos dolog, egyik a hölgyeknek, másik a fogra bárkinek.De ez van,....
Nagyon köszönöm.:-)))Gyógyulok, már ez az üzenet, és segítőkészség is segített:-)))))) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2011-02-09 14:38

Kedves Bogi! Köszi szépen.:-))))
A fotó a fiam munkája, átadom neki.:-))
Neked is szép napot! Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia sze, 2011-02-09 12:37

Szia Éva-Anyóca!
Csodás ez a recept!Nagyon szép a fotó is.Vidám szép napot kívánok!
Puszi.Bogi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2011-02-09 11:56

Kedves olaszneanci! Érdemes volt ezért a szépért és igazért feljönni. Pár perc erejéig.Tévéműsor nincs, szerelik a Kábeltévét.:-(((Ilyenkor csukott szemmel hallgatom.Még jó, hogy tegnap főztem, mára is maradt.:-)
Én a csodás tavasz mellett, a te csodás receptjeidet is várom, mert a kedvességből, figyelmességből kaptam, aminek mérhetetlenül örülök.:-))))
Szép napot továbbra is,kedves anci! Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci cs, 2011-02-10 12:46

Kedves Éva-anyóca!
Már 3-4 receptem sorakozik,csak elfogadásra vár.Gyógyuljál!
Venni akartam neked a gyógyszertárban Quvarelint (jól írtam?),de receptköteles,
ki kell íratni. üdv:Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2011-02-09 11:30

Kedves olaszneanci!
Most törölgetem a szemem, mert elsírtam magam:
Nem a fájdalomtól, kivételesen, hanem mert annyira szép, és igaz ez a vers.Meghatott, hogy gondoltál rám ezzel is.Csodás és mennyire igaz dolgokat írtál le e versben.:-)))
Nagyon szépen köszönöm Neked!:-)) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2011-02-09 09:16

Kedves olaszneanci!

Sajna igen, az időjárás kikészít.Naponta jönnek a frontok, hideg-meleg, és kb. most már négy és fél hete nincs az a gyógyszer, ami a migrénes fejfájósoknak való, azaz Quarelin.Majd május első napjaiban lesz, elfogyott, még a raktárak is üresek, és a gyártást elkezdték,......hmmm -csak akinek szüksége lesz rá, mit tesz????Mindig sötét ,csendes szobában ülni, vagy feküdni, vizes borogatással a fejemen nem a legjobb?!:-(((( brrr, a fájdalomtól meg felfordul, az ember, szenved, ugyanis ez annyira iszonyat, hogy,bocsi: a WC-t igen közelről meg lehet nézni,sajna,......
A bogyó helyett adtak hasonlót Algopyrin Complexet, elvileg ugyanaz,mint a másik, de nem, én már vettem be, és nem pótolható a másikkal,sajnos,.nekem legalábbis....Viszont annyira kéne az embereknek, hogy a patikában ez utóbbit se lehet már kapni!:-(((

Köszönöm szépen, hogy aggódsz értem, csodás Ember vagy!!!!:-)))))
Most épp elvagyok, az az igazság, hogy sajna az alapfájást már megszoktam, arra már nem is veszek be semmit, és jelen pillanatban is ez van, ezért ülök a gép előtt.Jön a tavasz, már február is itt van, de a május még nem,...
Kitartok, mert muszáj.Van egy nagyon erős bogyóm, amikor már végképp a falat kaparom beveszem, az kiveszi, de attól meg alszok legalább 3 órahosszat.:-(( Az nem jó, csomó dolog kiesik az életből,...
Voltam dokinál is, még régen, és azóta is kontroll sokasága, örökletes és slussz,...

Kedvességedet köszönöm, szép napot:Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci sze, 2011-02-09 10:34

Kedves Éva-anyóca!
Mostmár nem zavarlak,de annak örülök,hogy legalább életjelt adtál magadról! Remélem nemsoká jobban leszel,hogy jó kedvre derítselek,küldök neked egy szép verset,majd elolvasod ha már nem fáj a fejed:
Hívj engem! Ha egy nap úgy érzed sírnod kell.
Hívj engem! Nem igérem,hogy meg foglak nevettetni,
De sírhatok veled.Ha egy nap el akarsz futni,hívj engem!
Nem igérem,hogy meg kérlek állj meg,
De futhatok veled.
Ha egy nap senkit sem akarsz hallani,
Hívj engem! igérem veled leszek
és igérem,nagyon csendben.
De ha egy nap hívsz engem,és nincs válasz
Gyere gyorsan,látogass meg!
Lehet,nekem van rád szükségem.

Sajnos nem tudom a vers kitől van,de nagyon szeretem.Egy jó barátnőmtől kaptam,mikor szükségem volt rá.
A gyerekeimnek is adtam egy-egy példányt a karácsonyi ajándék mellé.
Puszi,jobbulást! Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci sze, 2011-02-09 07:49

Kedves Éva-anyóca!
kb. három napja írtam neked és nem írtál vissza.Nincs semmi baj ugye?
Nem vagy beteg?Szép napot neked. Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2010-10-09 15:15

crazygirl! Az ízét nem írtam,bocsi. Paprikás burgonya, amiben zöldborsó ízt fogsz érezni, belefőtt tészta ízét, kevés szafttal, hisz a tészta beszívja, virsli, ízesítők, normális paprikás krumpli, csak még doppingolva a tetején a tepsiben a sok tejföllel, és a rászórt sajttal.Semmi bonyolultság nincs benne, és semmi extra fura íz.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2010-10-09 15:11

Kedves crazygirl26! Nem olyan nagy csoda ez, csak hosszú lével főztem a paprikás krumplit, sok krumpli,sok lé, jó ízesítés, és aztán belefőztem a tésztát.Amikorra megfőtt,szépen beszívta a levét a paprikás krumplinak.Nem fradi étel, hanem éhes ember jóllakató étele!!! A másik, amit kérdezel, egyszerű.Deszka, sót szórsz rá, és ráteszed a megpucolt fokhagymagerezdet.Majd éles késsel szépen a fokhagymát,ami a són fekszik, fogod, és szép lassan elkezded vékonyan kapargatni, mint a kapart csirkemáj, azt se vágod, kockázod,szeleteld, semmi, hanem kaparja az ember .Így lesz tulajdonképpen a legjobb, és a sónak köszönhetően klassz finomra vágott,kapart fokhagymád.Tv Paprikában láttam, és igaza volt Bede Robinak : nagyon gyors és egyszerű.Ennyi.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2010-10-09 15:05

Kedves animoni!
Örülök neki, hogy 3 az 1-ben ételkedvencet kaptál!!!Jó étvágyat,megfőzöd, meglásd, nem fogsz csalódni benne.Éva-Anyóca

animoni
animoni / animoni szo, 2010-10-09 11:02

Szia!
Összefutott a nyál a számban....Nyammm:-) Három kedvenc ételem van egy kajában:-) 3:1-ben! Nálam biztos befutó!!!!

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 szo, 2010-10-09 07:18

Hát ez valóban csoda...:) Én el sem tudom képzelni,hogy milyen íze lehet.Olyan fradis,mindent bele krumpli lehet és mit jelent az,hogy sóban elkapart fokhagyma?Ilyen eljárásról én még nem hallottam.
Egyébként guszta a kinézete...

902