r
Nosalty Logó

Rácsos túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Rácsos túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Túrós rész

Rácshoz

Továbbá

Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Túrós rész

Rácshoz

Továbbá

Összesen 5070 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Túrós rész

Rácshoz

Továbbá

Összesen 271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6432.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 5070 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Túrós rész

Rácshoz

Továbbá

Elkészítés

Túrós rész

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, egy kb 20x30-as méretű tepsit alaposan kivajazunk, és kilisztezünk.
  2. A tojást kihabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a kisebb darabokra tördelt csokoládét. 10 percig állni hagyjuk, majd a masszát beleöntjük a tepsibe, és kb. 30 perc alatt elősütjük.

Rácshoz

  1. A rácshoz kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, és tovább habosítjuk, majd összekeverjük a kakaós, sütőporos liszttel. A masszát csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és berácsozzuk vele a túrós tészta tetejét.
  2. Visszatesszük a sütőbe, és 190 °C-on tovább sütjük kb. 15 percig.
  3. Még forrón kitöltjük lekvárral a rácsok közeit.

Továbbá

  1. A lekvárt csomómentesre keverjük, és nyomózsákba töltjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6106
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos túrós szelet
Judit69 176 recept

Egyszerű, nagyszerű, mutatós és finom. Tölthetjük bármilyen lekvárral, nálam most az eper a favorit.

Hozzávalók

Túrós rész

Rácshoz

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!