r
Nosalty Logó

Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 1593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 6367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    6248 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    33385 micro
  • Lut-zea
    9386 micro
Összesen 1593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14305.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    3092 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    3908 mg
  • Nátrium
    5728 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.5 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    3700.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2922 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    527 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    1008 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2331 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    24993 micro
  • β-crypt
    587 micro
  • Likopin
    133538 micro
  • Lut-zea
    37542 micro
Összesen 6367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1759 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

Elkészítés

A körethez

  1. Olívaolajon egy lábasban a felkarikázott póréhagymát megpároljuk pici sóval fedő alatt. Beletesszük a felcsíkozott bacont, és azt is lefedve, kb. 6 perc alat megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és fehéredésig kevergetjük, pirítjuk. Majd beletesszük a házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  2. Beleöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, főzzük együtt kb. 25 percig (kóstoljuk), majd beleöntjük az üveges bazsalikomos szószt, és a felkarikázott virslit, és ezzel is összeforraljuk.
  3. Jénaiba olívaolajat öntünk, rászórjuk a mosott rizs, a zöldségkeveréket, a petrezselyemzöldet, a fűszereket, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és lefedve a jénai tetejével, betoljuk a sütőbe középső rácsra 40 percig. Ha forr a víz (ránézhetünk), hagyjuk tovább főni, párolódni.
  4. Ha letelt az idő, még a kikapcsolt sütőben hagyjuk bent, és kb. 10-15 percig - hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen a rizs.
  5. Tálaláskor formába tesszük a rizst, és mellé tesszük a darált húsos szószt. Jó sok edami sajttal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5329
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Ajánló

Finom bor. Sok-sok reszelt sajt.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Kaptam friss, filézett pulykacombot, amit a hentes le is darált. Fűszerkörúton voltam, amikor egy eddig még nem ismert paradicsomos-bazsalikomos üveges szószt fedeztem fel, és gondoltam, kipróbálom. Nagyon szépen látszódtak a piros szószban a zöld bazsalikomlevél darabkák. Ráadásul, kibontva megkóstoltam itthon, és pont az az íz, ami finom, egy picit édeskés, tehát nem kell a paradicsom savassága miatt cukrot tennem bele plusszba, és a paradicsomszószban, szép nagy paradicsomdarabok is voltak - szóval a szósz finom:-). A színes zöldségekre már régóta vágytam, és a rizs már régen szerepelt az étlapon. Ez a történetem.:-)

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek